• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LISTOPAD 2021.
PUSČPSN
1416
20
3031
       

ProgramUTORAK 08.06.2021. • VRATA 17:00 • POČETAK 18:00 • KRAJ 20:00

MOČVARNI LABORATORIJ

RADIONICA KAZALIŠNE KRITIKE


upad: 0 KNRADIONICA KAZALIŠNE KRITIKE

Radionicom kazališne kritike cilj je obuhvatiti cirkuske i druge izvedbene forme.
Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Radionica traje tri dana uz posjet izvedbi:
7.6. (ponedjeljak) 17:30-19:30
8.6. (utorak) 17:30-19:30
10.6. (četvrtak)17:30- 19:00

Za sudjelovanje je važno dobro poznavanje engleskog jezika.
U prijavi je potrebno dostaviti sljedeće podatke:
ime, prezime, dob, zanimanje i odgovor na pitanje: ''Što je za vas kazalište?''
Prijavite se putem maila: ivana.pedljo@mochvara.hr

Vrijeme oko nas radikalno se mijenja dok jedni kazališnom kritičaru godinama zazivaju smrt, a drugi poput Wildea smatraju da on jedini ispisuje civiliziranu autobiografiju umjetnika. S umjetnosti na marginama, svedenoj na omanji dnevni boravak, i sama kritika propituje vlastiti smisao. No ono što gledatelju za zadatkom nitko ne može oduzeti je njegova stalna potraga za drugom stranom svega. ''Kako gledamo'' vraća nas na početke, osvještava važnost širine misli i uči da je svaki detalj bitan u slaganju mozaika.

Cilj je upoznati sudionike sa specifičnom tradicijom kazališne kritike u Hrvatskoj i inozemstvu te ih preko vježbi naučiti osnovama analitičkog mišljenja i pisanja o kazalištu.
Radionica je strukturirana u četiri tematske okosnice (pisanje, znanje, kazališni proces i argumentacija) koje s doticanjem svih bitnih kazališnih elemenata čitavo vrijeme osvještavaju ulogu i mjesto kazališnog kritičara unutar kazališne zajednice iz potpuno različitih perspektiva koristeći sve najbolje iz svih umjetnosti.
Radionicom se želi postići svladavanje strukture kazališne kritike i upoznavanje s osnovama analize i stilistike.

O VODITELJICI:
Anđela Vidović je članica Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa. Redovito objavljuje kritike i eseje u tiskanim i digitalnim medijima. Sudjelovala je na nekoliko međunarodnih seminara i znanstvenih simpozija. U siječnju 2016. počinje surađivati s bostonskim ArtsEmersonom i mrežnom platformom HowlRound u radu na projektu svjetske kazališne karte (Word Theatre Map). Od 2017. izvršna je urednica i potpredsjednica Udruge za kulturu i nove medije, Arteist te vanjska stručna suradnica Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža i Osječkoga ljeta kulture.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.