• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2020.
PUSČPSN
13
253031
       

ProgramPONEDJELJAK 06.04.2020. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:00 • KRAJ 22:00

MOČVARA FB LIVE SESSIONS

LEPŠA BRENA (Srbija)
Live stream na Facebook stranici MočvareKao početak novog tjedna za vas smo pripremili jedan veoma zanimljiv glazbeni projekt - Lepšu Brenu!

Iza ovog duhovitog imena stoje Višnja i Attila koji se pomoću svog arhitektonskog pop izričaja suočavaju s ovom neočekivanom situacijom, a dvanaestosatni policijski sat koriste kao plodno tlo za pisanje novog materijala. Tako su već 20.3. objavili singl "Dom Panike CV-19".

"Teško je ovo vrijeme, ali život nije stao, samo se malo promijenio", poručuje ovaj zanimljiv duo čiji session ćete imati priliku slušati na FB stranici Močvare 6.4. u 21 h!

LEPŠA BRENA (Srbija)
Web: Facebook, Youtube

Lepša Brena je arhitektonski pop bend iz Novog Sada/Budimpešte, osnovan s namjerom da kombinira arhitektonske teme, urbane i post-urbane pojave s electro wave glazbom. Osnivači benda su arhitektica Višnja Žugić (klavijature) i redatelj/skladatelj Attila Antal (vokali, razni instrumenti). Njima se na nastupima uživo prodružuju gostujući glazbenici i pjevači.

Bend je svoj debitantski koncert imao na Festivalu Uličnih Svirača u Novom Sadu, krajem kolovoza 2019. Od tad su koncertno aktivni i nastupali su, kako u okviru samostalnih svirki, tako i kao predgrupa bendovima Borghesia , Trobecove Krušne Peći, Hidden by the Grapes. Lepša Brena je podržala i dobrotvorne koncerte: benefit za Oktobarh i Krov nad Glavom (s Pionir 10 i Stroberiz).

Lepša Brena je 29.2.2020. objavila svoj prvi mini album pod naslovon "Bacači pogleda", koji tematizira distancirano promatranje različitih urbanih i društvenih fenomena, na tragu flanerističkog šetača koji je prisutan, ali neinvolviran, usamljen i izložen dehumaniziranom urbanom prostoru, a glazbeno kombinira elemente elektronike i novovalnog gitarskog zvuka, ritmova za ples i melankoličnih melodija za kontemplaciju. 

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.