• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2021.
PUSČPSN
2528
31      

ProgramČETVRTAK 24.09.2020. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 25 KN

MARKO I DARKO - IZLOŽBA PLAKATA I KONCERT

Mjesto događanja: Terasa Močvare

MARKO I DARKO (Zagreb), ŠTAJNER BEND (Zagreb)


upad: 25 KN*Močvarna terasa otvorena je svakim danom od 16 h osim u slučaju najavljenih programa s naplatom ulaznica. Zaleti se na osvježenje!

Ulaznice u pretprodaji potražite na prodajnim mjestima Entria.MARKO I DARKO (Zagreb)
Web: Youtube

Velik je ovaj svijet. I pun čuda. Pa tako imamo, primjerice, čudo hrvatske naive, čudo Mississippi bluesa, a tu je negdje i čudo filmskih plakata iz zapadnoafričke države Gane. Zagrebu na ponos, pak, služi band Marko i Darko, koji svim navedenim čudima pliva vješto kao što čudnovati kljunaš pliva močvarama istočne Australije. Ovaj dvojac autentičnih hrvatskih naivčina, naime, svira Mississippi Hill country blues (i to njegovu kustošijansku inačicu), a gitarist Marko, veliki umjetnik žice i kista, za koncerte banda izrađuje plakate koji poznavatelje umjetnosti neodoljivo podsjećaju upravo na likovni izričaj ganskih filmskih distributera. Makar je sam Marko, kad su mu poznanici skrenuli pažnju na tu poveznicu, priznao da je dotad mislio da je Gana ženski rod engleske riječi gun... Kako god, ovo ukazanje Marka i Darka bit će popraćeno izložbom četrdesetak plakata iz sedmogodišnje karijere banda, a najveći fanovi te će plakate na licu mjesta moći i kupiti, i to isključivo za valutu Ganskih cedija. Fun fact: 1 Ganski cedi = 1.10 Hrvatskih kuna! U svim ovim informacijama lako se pogubiti, stoga ne bilo loše naći zajednički nazivnik. A to je - znoj. Čudnovati kljunaš se znoji jer mu masno krzno pomaže u plivanju, gitaristi se znoje jer tako prsti lakše klize žicama, likovni umjetnici se znoje jer slikanje nije lak posao, a kino publika u Gani se znoji jer je tamo vruće. Ono što još valja naglasiti jest: Darko je na bubnjevima. Dok Marko slika, ovaj umjetnik palice i tipkovnice bavi se razvojem visokosofisticiranih geografskih informacijskih sustava, korištenih na različitim geografskim širinama i dužinama od Gane da Mississippija. Kako bi njegov rad bilo malo teže izložiti u Močvari, zainteresirani ga mogu proučiti u nekom od paviljona ovogodišnjeg Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma!


(KRNJI) ŠTAJNER BEND (Zagreb)
Web: Bandcamp

(krnji) Štajner Bend je derivat Štajner Benda nastao nakon Štajnerove emigracije u daleki svijet. Preostali dvojac krati vrijeme sviranjem nostalgičnih štajnerocentričnih pjesama, a sve do konačnog cilja: Štajnerovog povratka pod krilo matičnog benda. Iza sebe imaju mini album "Amsterdam", a ispred sebe mini album "New York".

više na facebooku

Slični događaji

PON 24.05ODGOĐENO: GOD IS AN ASTRONAUT: GOD IS AN ASTRONAUT Više
NED 30.05MOČVARNI DNEVNI BORAVAK: BENEFIT ZA CENTAR KEY: MARTIN LADIKA I LEO HRS, EXOTIC POLE DANCE BY ELIZABETA RUDMAN, SARA RENAR, PLES SA SVIJEĆAMA BY PETRA, FIRE SHOW BY PETAR MACUKIĆ, FIRE SHOW BY QUIS IGNIS Više
ČET 24.03NOISE ROCK KONCERT: A PLACE TO BURY STRANGERS Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.