• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LISTOPAD 2021.
PUSČPSN
1416
20
3031
       

ProgramUTORAK 08.06.2021. • VRATA 17:00 • POČETAK 20:00

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNRANI RADOVI

Gosti: VIDA SEVER (Varaždin), BOJAN KRIŠTOFIĆ (Zagreb), ZORAN FERIĆ (Zagreb)
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Adis Abeba)

U sklopu programa "Književnost u Močvari" nastavlja se tribina pod nazivom "Rani radovi" većinom fokusirana na mlađu scenu, kao i međugeneracijski književni dijalog. Ciklus "Rani radovi" uz autore/ice do 35 godina koje većinski promovira (ovaj put – Vida Sever i Bojan Krištofić), ugošćava redovito i jednog autora/icu izvan rečenog "cenzusa", ovaj put Zorana Ferića (dobro, inače je cenzus procjena vrijednosti imovine građana grčkoga polisa, a poslije i rimskih građana, koja se provodila pod nadzorom procjeniteljâ, cenzorâ).

Autori će čitati svoje radove po 10 minuta svatko, a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost, šetati između Varaždina, Zagreba i Dubice (itd.), a i neodređeno.
Vremenska prognoza: bolje nego u Engleskoj.
Sigurnost: armirani beton, astrazeneka i fajzer.
Šank: stabilno.
Komarci: bez novozabilježenih slučajeva.
Nagradna igra: nevjerojatno, ali nema ništa.

Gosti:
Vida Sever rođena je u Varaždinu 2001. godine gdje završava Prvu gimnaziju Varaždin. Sudjeluje u srednjoškolskim književnim natječajima kao što su LiDraNo, Poezitiva i Goranovo proljeće za srednje škole, u školskim književnim večerima te u Književnoj tribini Učitavanje u Booksi. Pjesme su joj 2017. objavljene u časopisu Tema. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu studira kroatistiku i komparativnu književnost. Dobila je Nagradu Goranovog proljeća za mlade pjesnike 2021.

Bojan Krištofić (Zagreb, 1987.) je dizajner i pisac. Godine 2012. magistrirao je dizajn vizualnih komunikacija na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Nagradu Postscriptum za književnost na društvenim mrežama primio je 2017., a nagrađeni rukopis je kao prva knjiga Makroorganizmi objavljen 2018. (Jesenski&Turk). Objavio je i dva samizdata: U međuvremenu; u (sa Svenom Sorićem i Hrvojem Spudićem, 2017.) i The Bicycle Chronicles (prijevod na engleski: Vinko Zgaga, 2018.).

Zoran Ferić (1961., Zagreb) jedan je od najnagrađivanijih i najprevođenijih suvremenih hrvatskih pisaca. Počeo je kao pisac kratkih priča koje su definirale njegov prozni pristup, s naglaskom na crnohumornom egzistencijalnom paradoksu, što je dugometražno razradio s nizom romana koji su imali izvrsnu domaću i međunarodnu recepciju, posebno na njemačkom govornom području. Čitat će iz svog recentnog romana "Putujuće kazalište", obiteljske freske s pripovjedačem koji je gleda.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, a pritom ćemo sve sažeti.
Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dođite, planirajte i nemojte zaboraviti u zadnji čas.
Ne morate se izuvat.

više na facebooku

Slični događaji

PON 25.10MOČVARNA AKADEMIJA: KNJIŽEVNOST U MOČVARI: RANI RADOVI Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.