• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2019.
PUSČPSN
34569
1013
1820
2530
       

ProgramPONEDJELJAK 26.11.2018. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: SVEN POPOVIĆ (Zagreb), VID BARIĆ (Rijeka/Zagreb), VLADO VURUŠIĆ (Trogir/Zaprešić)
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Adis Abeba)

Ciklus književnih tribina "Rani radovi" fokusiran je na mlađu književnu scenu, kao i međugeneracijski dijalog, te redovito ugošćava dvoje mlađih i jednog starijeg autora.
Dakle, bit će tri čitanja od po desetak minuta, a razgovor će se kretati na relaciji Zagreb-Rijeka-Trogir kroz vremenske crvotočine, od onoga što pišu autori rođeni u Zagrebu i Rijeci potkraj osamdesetih (Sven Popović, Vid Barić) do prisjećanja na odrastanje i mladelaštvo u Trogiru šezdesetih i sedamdesetih (Vlado Vurušić).
Vremenska prognoza: vremeplovno.
Šank: radi.
Nagradna igra: ukinuta zbog apsurdnosti, po službenom objašnjenju.

Gosti:
Vid Barić (1988., Rijeka) magistrirao je na Odsjeku za Kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Piše kratke priče, novinske članke i reportaže, a na Fejsbuku piše satirični blog pod pseudonimom. S kratkim pričama je ušao u širi izbor natječaja "Vranac" Knjižare Karver (2016.) , Prozak (2016./2017.) i Kritična masa (2017.). Živi u Zagrebu i radi u Jutarnjem listu.

Sven Popović rođen je 1989. u Zagrebu gdje je i diplomirao komparativnu književnost te engleski jezik i književnost i amerikanistiku. Piše glazbene i književne kritike. Prvijenac "Nebo u kaljuži" (Meandarmedia) objavio 2015., a roman "Uvjerljivo drugi" (Fraktura) 2018. Jedan je od osnivača "TKO ČITA?", programa namijenjenog mladim autorima te jedan od urednika dvaju zbornika "TKO ČITA?". Priče su mu uvrštene u "Best European Fiction 2017" (Dalkey Archive Press) i prevedene na engleski, njemački, poljski i rumunjski. Živi u Zagrebu.

Vlado Vurušić rođen je u Trogiru, završio Filozofski fakultet u Zagrebu. Autor publicističkih knjiga "Nogomet - svjetska prvenstva" (s Ivicom Buljanom) te "Priča o nogometu i rokenrolu". Objavio više prijevoda s ruskog. Za priču "Miris oceana" nagrađen na natječaju HAVC-a i Ministarstva branitelja. Pisao ratne reportaže (Slovenija, Hrvatska, Kosovo, BiH, Pakistan...). Sudionik Domovinskog rata. Pisao u Poletu, Danasu, Startu, Nedjeljnoj Dalmaciji, Globusu, trenutno u Jutarnjem listu. Za reportaže u Globusu dobio nagradu HND-a Marija Jurić Zagorka. Živi u Zaprešiću. "Obala maršala Tita" (Edicije Božićević, 2018.) njegova je recentna knjiga uspomena na odrastanje u Trogiru u šezdesetima i sedamdesetima.

Ukratko, bit će to razgovor od fejsbuka do spomenara, s puno toga između, sve uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva. Sve pritužbe na humor bit će uvažene. Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite, a i ako ga ne vidite (ta red odnekuda mora početi).
Dosta je važno da ne zaboravite doći – to će vam reći svaki stručnjak za dolaženje. 

Više na Facebooku