• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2020.
PUSČPSN
34567
91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

ProgramČETVRTAK 24.05.2018. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: KORANA SERDAREVIĆ (Zadar/Zagreb), JERKO MIHALJEVIĆ (Valpovo), IVAN TOMAŠIĆ (Belišće)
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Milotice nad Opavou).

Ciklus književnih tribina "Rani radovi" promovira mlađe autore, supostavlja etablirane i nova lica na sceni. Ovaj put su to gosti rođeni 80-ih i 90-ih, autori Korana Serdarević i Jerko Mihaljević, a uz njih i istaknuti kritičar mlađe generacije Ivan Tomašić. Dakle, njih troje će čitati svoje – poneki i tuđe – radove, a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.
Vremenska prognoza: sunčan dan iz zadaćnice.
Komarci: ne.
Šank: radi.
Močvara: skroz punoljetna (19 godina).
Nagradna igra: gotovo nemoguće, ali ipak.

O gostima:
Jerko Mihaljević (rođen 1990.) je iz Valpova. Završio je valpovačku gimnaziju, studirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te u Ljubljani (Fakulteta za družbene vede). Radi u Zagrebu kao novinar portala Telegram.hr, a ranije je radio na portalu Srednja.hr. Objavio dvije priče u Zarezu, napisao jedan početnički roman. Nenagrađivan.
Čitat će iz svog romana koji zapravo nije početnički (to prije je sam napisao), a koji će, kažu, uskoro biti i objavljen.

Ivan Tomašić (rođen 1991.) je iz Belišća. Završio je valpovačku gimnaziju te portugalski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prevodio je s portugalskog za Zarez i H-alter. Uredio je jedan broj časopisa studenata komparativne knjievnosti Ka/Os Trenutno radi kao novinar i kritičar na portalu booksa.hr za koji piše recenzije i kritike od 2014. Osim toga, radi kao freelance urednik proze.
Ovaj istaknuti mladi kritičar čitat će nešto tuđe (možete pogađati ako slučajno proradi nagradna igra), te ćemo s njim popričati o sceni i (književnom) životu.

Korana Serdarević (1982., Zadar) diplomirala je hrvatski jezik i književnosti te komparativnu književnost na FF u Zagrebu. Radila kao novinarka u kulturi Večernjeg lista i prilogu Obzor, bila izvršna urednica portala Vip.hr, suradnica tjednika Forum i portala Booksa. Radi i kao prevoditeljica s engleskog jezika za sinkronizaciju i prepjev animiranih filmova. Predaje hrvatski u zagrebačkoj XII. gimnaziji. Jedna je od autorica čitanke za gimnazije u izdanju Školske knjige. Dvaput osvojila Večernjakovu nagradu "Ranko Marinković" za kratku priču, jednom prvu nagradu "Zlatko Tomičić" na natječaju Književnog kluba Karlovac. 2015. objavila zapaženu knjigu priča "Nema se što učiniti". Priče su joj prevedene na engleski, njemački, talijanski, makedonski, slovenski i ukrajinski jezik. 2017. objavljuje prvi roman "Eksperiment Irene Tot", kao i slikovnicu "Kameni div". Čitat će iz "Eksperimenta Irene Tot".

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji, sve uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva. Sve pritužbe na humor bit će uvažene. Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite. Ako ne, slobodno prijeđite preko toga.
Tko se unaprijed javi Močvari, može doći s partnerom/icom (+1) ili više (+2, +3 itd.).
Važno je da ne zaboravite doći (-1).
Budite sebi na prvom mjestu što se dolaženja tiče – to će vam reći svaki stručnjak za dolaženje.

Točne odgovore na nenagradno pitanje šaljite gdje god stignete. 

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.