• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2019.
PUSČPSN
238
910111215
16171822
232425262829
30     

ProgramSRIJEDA 11.04.2018. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: LUCIJA BUTKOVIĆ (Zagreb), ANTONIO KARLOVIĆ (Zagreb), IRENA MATIJAŠEVIĆ (Zagreb).
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Zagreb).

 

Ciklus književnih tribina "Rani radovi" promovira mlađe autore: dvoje od troje gostiju su redovito rođeni od 1980. nadalje. Ovaj put su to autori rođeni 90-ih, Lucija Butković i Antonio Karlović, a dodatna gošća je prozaistkinja, pjesnikinja i urednica Irena Matijašević.

Dakle, njih troje će čitati svoje radove, a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.
Vremenska prognoza: proljetovanje (proljetna verzija ljetovanja, uz Savu).

Šank: radi, izvjesno.
Nagradna igra: neizvjesno.
Komarci: ne još.

Gosti:
Lucija Butković rođena je 1991. u Zagrebu gdje je pohađala srednju školu, diplomirala na odsjeku za filozofiju i apsolvent na studiju komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Kritičke osvrte objavljivala na feminističkom portalu Muf, a zatim i na portalima Ziher.hr i portal Booksa.hr. Kratke priče i poeziju objavljivala u časopisima i na internetskim portalima. Osvojila nagradu Kultipraktika Na vrh jezika za poeziju 2017. godine.

Antonio Karlović rođen je 1994. godine u Zagrebu. Pohvaljivan na natječajima (za književnu nagradu "Zdravko Pucak", Karlovac), osvajao druga mjesta (međunarodne nagrade za poeziju "Venac-Vijenac-Venec" 2016), a 2017. i prvu nagradu na međunarodnom Festivalu poezije mladih u Vrbasu. Bio je član Književne grupe 90+. Pjesme su mu objavljene u više publikacija, zbornika i kolektivnih zbirki: "Izlomljene linije" (2015., Gramatik), „Čežnja za cjelinom“ (2016.) te "Zelena neba u nama" (2017.).

Irena Matijašević rođena je 1965. u Zagrebu. Diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik, s kojeg i prevodi. Bila aktivna u Hrvatskom semiotičkom društvu. Pjesme su joj prevođene na engleski, njemački, slovački, švedski i poljski. Radi na Trećem programu Hrvatskog radija gdje je uređivala i uređuje više emisija - među ostalima "Šest minuta poezije u šest", "Poezija naglas", u kojoj se sustavno predstavlja svjetska i hrvatska poezija, te emisiju "Suvremena hrvatska proza". Objavila dvije zbirke poezije, jednu dramsku knjigu te dva romana. Čitat će iz recentnog romana "Kao kiša" (Hena com, 2017.).

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, pjesničkom i prozaičnom, uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva.

Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite. Ako ne, slobodno prijeđite preko toga.
Ulaz je slobodan. Znači, možete doći tamo i u trenutku slobodnog odlučivanja otići doma.
Važno je da ne zaboravite doći, ako ste već planirali. Naše statistike pokazuju da od onih koji su planirali dođe 57,3%, što baca veliku sjenu na planiranje u ovoj zemlji.
Drugi statistički podaci bit će prikazani na power point prezentaciji za krajnje korisnike.
Ne morate se izuvat. 

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.