• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramSRIJEDA 14.03.2018. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: LARA MITRAKOVIĆ (Komiža/Zagreb), DUNJA MATIĆ (Rijeka), IVICA PRTENJAČA (Rijeka/Zagreb).
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Český Krumlov).

Ciklus književnih tribina "Rani radovi" promovira mlađe autore: dvoje od troje gostiju su redovito rođeni od 1980. nadalje. Ovaj put su to Lara Mitraković i Dunja Matić, a dodatni gost je pjesnik i prozaist Ivica Prtenjača. Dakle, njih troje će čitati svoje radove, a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.
Vremenska prognoza: proljeće je otpočelo s nadom.
Šank: radi.
Nagradna igra: jednom kad bude.

Gosti:
Lara Mitraković rođena je 1992. u Splitu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na otoku Visu. Na diplomskom je studiju kroatistike i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poezija joj je objavljena u "Hrvatskoj zori", glasilu Matice hrvatske Vis, u dvije zbirke književne grupe Poeziranje "Poeziranje" i "ODgovori", časopisu "Mogućnosti", časopisu "Zarez", u zborniku Društva hrvatskih književnika "Hrvatska mlada lirika 2" te na portalima. 2016. godine pobijedila je na natječaju za hrvatsku književnu nagradu Grada Karlovca "Zdravko Pucak" rukopisom "Brojanje pogrešaka". Članica je mlade književne grupe "90+".

Dunja Matić (1988) iz Rijeke – magistra je kulturologije, i doktorandica sociologije na zadarskom Sveučilištu, prozaistkinja i kniževna kritičarka. Prozu, poeziju i osvrte objavljuje na stranicama Gradske knjižnice Rijeka i Književnosti uživo, dio čijeg je uredništva od 2013 godine. Jedna od suosnivačica i bivša urednica interdisciplinarnog časopisa Drugost. Osobito je zainteresirana za kulturalnu teoriju i analize popularne kulture. Prvi roman "Troslojne posteljine" objavila je 2017. u izdanju Studia TiM, a u pripremi je zbirka kratkih priča "Kozmofilije".

Ivica Prtenjača rođen je 1969. u Rijeci, gdje je studirao kroatistiku na Pedagoškom fakultetu. Radio razne fizičke i intelektualne poslove, antologiziran i prevođen kao pjesnik i prozaist. Autor i koautor većeg broja knjiga, nagrađivan za pjesničke knjige i romane (Nagrada 25. Salona mladih za književnost 1998., Kvirinova nagrada 2001, Kiklop 2006. za "Uzimaj sve što te smiruje", Kiklop i "Risto Ratković" 2010. za knjigu "Okrutnost", VBZ-ova nagrada za roman "Brdo" 2014...). Živi i radi u Zagrebu. Čitat će iz svog trećeg, recentnog romana "Tiho rušenje".

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva.
Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite. Ako ne, slobodno prijeđite preko toga.
Tko se unaprijed javi Močvari, može doći s partnerom/icom (+1) ili više (+2, +3 itd.).
Važno je da ne zaboravite doći (-1).
Budite sebi na prvom mjestu što se dolaženja tiče – to će vam reći svaki stručnjak za dolaženje. 

više na facebooku