• A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A

Kalendar

LISTOPAD 2018.
PUSČPSN
124
81014
    
       

ProgramUTORAK 12.12.2017. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KN

Pretplati se na Književnost u Močvari newsletter! Pošalji nam email sa subjectom "književnost" na newsletter@mochvara.hr i na email primaj info o nadolazećim događanjima.Gosti: VIKTORIJA BOŽINA (Zadar), IVAN KATIČIĆ (Omiš), ENVER KRIVAC (Rijeka).
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Adis Abeba).

Ciklus književnih tribina "Rani radovi" predstavlja i promovira mlađe književne autorice i autore - dvoje gostiju redovito su iz generacija 80-ih i 90-ih, ovaj put su to prozaisti Viktorija Božina i Ivan Katičić. Zbog međugeneracijskog dijaloga tu je redovito i jedan malčice stariji autor, ovaj put autor kratkih priča Enver Krivac. Razgovor moderira Robert Perišić.

Autori/ce će čitati svoje radove, a usput ćemo porazgovarati o čitanim pričama te o književnim prilikama u 21. stoljeću, s prognozama za budućnost.

Vremenska prognoza: osvježavajuće.
Šank: radi.
Nagradna igra: nema.

Gosti:

Viktorija Božina rođena je 1990. u Zadru gdje trenutno pohađa diplomski studij hrvatskoga jezika i književnosti. Tri godine boravila je u Americi gdje je završila studij informatike. Kad nije priša, piše kratke priče (objavljene tu i tamo) u kojima se izmjenjuje njezina vizija Amerike, dalmatinski motivi, te drugi autobiografski i fiktivni motivi. Napisala je roman pod naslovom "Turbofolk" koji je u procesu izdavanja.

Ivan Katičić rođen je u Splitu 1990. Prediplomski studij ekonomije završava u Splitu., a diplomski studij turizma na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2016. Pisanjem se počinje baviti 2012. u sklopu radionice Kuće kreativnog pisanja Split. Živi u Omišu i radi u Omial Novi (stručno osposobljavanje). U razdoblju 2015.-2017. nadomak je nekoliko nagrada (drugo/treće mjesto) na natječajima za kratku priču (knjižnice Ozalj; "Slovom za zavičaj" Sveučilišta u Zagrebu; "Otok s pričom" otoka Lošinja; knjižnice Makarska). Uvršten je u zbirku "20+1 najbolja priča za ljeto 2015." u organizaciji Broda-knjižare. Tri puta u širem izboru nagrade Prozak, jednom Kritične mase. 2016. osvaja nagradu "Albatros" za najbolji neobjavljeni rukopis Pučkog otvorenog veleučilišta Velika Gorica, te mu je i objavljena zbirka priča "Pet metara bliže zvijezdama".

Enver Krivac (1976.) je pisac i glazbenik iz Rijeke. Njegov pop kulturom inspiriran roman "Ulica Helen Keller" (2010) osvojio je Artefakt, nagradu za spekulativnu fikciju. Njegova zbirka kratkih priča ‘Ništa za pisati kući o’ (2013) osvojila je književnu nagradu Prozak. Objavio je i zbirku underground stripova, a u glazbenom kolektivu Japanski Premijeri stvara glazbu za kazalište i dokumentarce. Producirao je "Albumče" (2014), album glazbe i čitanja Tee Tulić. Njegovu prozu kritičari su opisali kao poetsku, imaginativnu, zaigranu po pitanju riječi i jezika. Enver Krivac je pisac čija je duhovitost provučena kroz stil, jedan od onih koji – iako u užim krugovima etablirani – pizaju i više nego je percipirano. Je li to sudbina žanra kratke priče, njegova alternativnog tona, o tome ćemo – krajnje teorijski – porazgovarati s autorom, ali tek nakon što pročita mnogoglasnu priču Čekaonica (http://www.kriticnamasa.com/item.php?id=1101) iz svoje knjige u pripremi.

Ukratko, bit će to razgovor o milijun stvari, najvećim dijelom dakako o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu. Sve uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva.
Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dođite i čekajte u redu ako ga vidite. Ako ne, slobodno prijeđite preko toga. 

   

Više na Facebooku

Slični događaji

UTO 23.10KNJIŽEVNOST U MOČVARI: RANI RADOVI Više