• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2018.
PUSČPSN
2227
282930   
       

ProgramPONEDJELJAK 05.06.2017. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: MARINA GUDELJ (Split), MAJA RUČEVIĆ (Zagreb/Sarajevo), NENAD STIPANIĆ (Senj/Zagreb).
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Teškovice).

Ciklus književnih tribina "Rani radovi" uz mlađe autore koje promovira ugošćava i jednog gosta "seniora", sve u svrhu međugeneracijske podrške i dijaloga. Autori će čitati svoje radove, a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.

Vremenska prognoza: krematozno (za kremu za sunčanje).
Komarci: nijedan.
Šank: jedan, radi.
Nagradna igra: gotovo nemoguće, ali ipak.

Gosti:
Marina Gudelj (1988., Split) nema osobito dugu "službenu" biografiju. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Zadru. Objavljivala je u Zarezu i na portalu KSET-a. Živi u Splitu, a to se i osjeti iz priče "Lee" koju će čitati i koja je nedavno ušla u širi izbor Nagrade Sedmica i Kritična masa (https://www.kriticnamasa.com/item.php?id=1060 ).

Maja Ručević rođena je 1983. u Zagrebu. Po struci je profesor hrvatskog jezika i književnosti i francuskog jezika i književnosti. Radi kao novinar i prevoditelj (pretežito beletristika). Piše poeziju i prozu, objavljivala u književnim časopisima i na internetu. Dobitnica je dviju nagrada za poeziju. Nedavno joj je objavljen prvi roman 'Je suis Jednoruki' u izdanju hrvatskog Algoritma. Živi na relaciji Zagreb – Sarajevo.

Nenad Stipanić - rođen 1973. u Senju, živi u Zagrebu. Radio svakojake poslove, od zaštitara i izbacivača, do antikvara i TV-scenarista, a taj širok iskustveni dijapazon obilježio je i njegovu prozu. Objavio je dva romana i zbirku priča, a koautor je više radio-drama i scenarija. Za roman "Stvarno je odlično baviti se kriminalom" dobio je 2015. nagradu "Balkan noir". Sa Sinišom Labrovićem surađivao u nizu performansa. Suosnivač je kolektiva K.u.K. (Kuhinjski umjetnički kolektiv) koji se bavi dovođenjem raznih umjetničkih formi u mikrozajednicu.

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji i istom takvom životu, uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva. Sve pritužbe na humor bit će uvažene. Glazbena podloga – John Cage "4'33".

Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite.
Tko se unaprijed javi Močvari, može doći s partnerom/icom (+jedna kroz jedan) ili više (+2, +3 itd.). Važno da ne zaboravite doći (-1). Najgore je zaboraviti na sebe prije nego što kreneš - ono, kad misliš da ćeš ići, a na kraju te nema.
Budite sebi na prvom mjestu što se dolaženja tiče – to će vam reći svaki stručnjak za dolaženje.
Nagradnu igru možete zaboraviti.

Upozorenje: analitički dio večeri bit će posvećen semiotičkim dilemama proisteklima na tragu historiografskometafikcionalnog izučavanja ovog spota.

Više na Facebooku

Slični događaji

ČET 24.05KNJIŽEVNOST U MOČVARI: RANI RADOVI Više