• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2018.
PUSČPSN
3
510
14
1924
2528 
       

ProgramSRIJEDA 31.05.2017. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI

RANI RADOVI


upad: 0 KNGosti: MIMA JURAČAK (Sisak), IVA HLAVAČ (Valpovo - Zagreb), MARINKO KOŠČEC (Zagreb).
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Háj ve Slezsku).

Ciklus književnih tribina "Rani radovi" promovira mlađe autore: dvoje od troje gostiju su redovito rođeni od 1980. nadalje. Dakle, troje autora će čitati svoje radove, a usput ćemo komentirati književne prilike u 21. stoljeću s prognozama za budućnost.
Vremenska prognoza: sunčan dan iz zadaćnice.
Komarci: ne.
Šank: radi.
Močvara: napunila 18 godina i sad će na faks (što upisati?)
Nagradna igra: gotovo nemoguće, ali ipak.

O gostima:
Mima Juračak, (Sisak, 1986.), diplomirala filozofiju u Zagrebu. Objavljena u zbornicima natječaja Lapis Histriae i različitim časopisima. Dobitnica dviju regionalnih nagrada za kratku priču: "Vranac" (2016) i „Ulaznica“ (2016). Poeziju i prozu povremeno objavljuje na blogu "-Idu dan" . Osim pisanjem, bavi se i likovnošću te izlagala u sklopu skupnih izložbi i u suradnji s Barbarom Tomečak.

Iva Hlavač - rođena 1986. u Osijeku, živjela u Valpovu gdje je završila gimnaziju, a zatim pravni fakultet u Osijeku. Radila u Centru za socijalnu skrb Valpovo, volontirala u udruzi Zvono i u uredu za besplatne pravne savjete Osijek. U Irskoj radila s osobama s teškoćama u razvoju. Trenutno radi u savezu gluhih grada Zagreba. Objavila dvije knjige kratkih priča - "I obični ljudi imaju snove" (Matica hrvatska, Osijek, 2009) te, uz vrlo pozitivan kritički odjek, "Svi smo dobro" (Profil, 2015).

Marinko Koščec (1967., Zagreb) radi na Katedri za francusku književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Doktorirao s radom “Poetika Michela Houellebecqa. Naratološka, stilistička i kontekstualna studija opusa”. Radio također kao urednik (SysPrint), vodio radionice književnog prevođenja i kreativnog pisanja. Osim znanstvenih radova, te prijevoda s francuskog i engleskog, objavio 7 romana. Prevođen i nagrađivan (Nagrade Meša Selimović te nagrada VBZ-a). Čitat će iz recentno objavljenog romana "U potrazi za početkom kruga".

Ukratko, bit će to razgovor o teškoj književnoj teoriji, sve uz dosta napora da se riješe najveće enigme stvaralaštva. Sve pritužbe na humor bit će uvažene. Glazbena podloga – John Cage "4'33".
Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite. Ako ne, slobodno prijeđite preko toga.

Tko se unaprijed javi Močvari, može doći s partnerom/icom (+1) ili više (+2, +3 itd.).
Važno je da ne zaboravite doći (-1).
Budite sebi na prvom mjestu što se dolaženja tiče – to će vam reći svaki stručnjak za dolaženje.

P.S. Nagradno pitanje za nemoguću-ali-ipak nagradnu igru:
Što bi Močvara trebala upisati?
a) Ekologiju?
b) Socijalni rad?
c) Elektrotehniku?
d) Solo pjevanje?
e) E, ništa, a ti?
f) rancuski

Točne odgovore šaljite gdje god stignete. ;) 

Više na Facebooku