• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2020.
PUSČPSN
3
7
14
    
       

ProgramPONEDJELJAK 10.02.2020. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30

KNJIŽEVNOST U MOČVARI


upad: 0 KNGosti: MARIJA SKOČIBUŠIĆ (Karlovac), DARIO BUKAČ (Zadar) i GOST IZNENAĐENJA (Unterburg am Klopeiner See)
Moderira: ROBERT PERIŠIĆ (Adis Abeba)

U sklopu programa "Književnost u Močvari" i u 2020. godini nastavlja se tribina pod nazivom "Rani radovi".

Ciklus "Rani radovi" uglavnom promovira mlađe autore/ice, ovaj put su to iznimno zanimljivi - Marija Skočibušić, jedna od najmlađih ikad na ovoj tribini (2003., Karlovac) i Dario Bukač (1990., Zadar). Napominjemo: to što je netko mlad samo je mali plus, ali nije kriterij odabira - nego književna razina.
Ugošćavamo redovito i jednog pisca sa stažom – ovaj put je to gost čiju potvrdu još čekamo. Jako dobar. Moramo tajiti to ime da ne bi nastala ozbiljna gužva, znate kako je.
Ne znamo, ali dobro. Uglavnom, autori će čitati svoje radove, a usput ćemo pričati o takozvanom svemu.

Vremenska prognoza: veljačasto s naznakama.
Atmosfera: mjestimice poetično, pretežito prozno.
Šank: otvoreno, mjestimice pretežito, ali stabilno.

Gosti:
Marija Skočibušić rođena je 2003. godine u Karlovcu gdje trenutno i pohađa gimnaziju. Već iz nekoliko njezinih pjesama (https://www.kriticnamasa.com/item.php?id=1372 ), a posebno obzirom na godište, jasno je da se radi o pjesničkom glasu daleko otvorenih dosega. Inače sudjeluje na srednjoškolskim literarnim natječajima, a njezina poezija uvrštena je u zbornike Poezitiva i Rukopisi 42. Također je objavljena u časopisima Poezija i Libartes, na internetskom portalu Strane te blogu Pjesnikinja petkom. Sudjelovala je na književnoj tribini Učitavanje u Booksi, a svoju je poeziju čitala na osmom izdanju festivala Stih u regiji.

Dario Bukač (1990., Zadar) diplomirao je filozofiju i etnologiju i kulturnu antropologiju 2016. godine u Zadru. Radi svašta, ali nikada u struci. Većinu slobodnog vremena ispunjava sa sviranjem bubnjeva, igranjem igara, i nadasve druženjem. Svira u opuštenom bendu James Bend, a ima i raspadnuti post-punk bend Paperblast. Objavljivao malo ali odvaljeno, i odmah smo ga zapazili. Ozbiljno se bavio takvim stvarima kao što je analiza filmskih plakata i Starenje u filmskoj industriji.

Što reći o trećem gostu – osim što mu je možda mobitel upao u neznam. Enivej, to je jako dobar pisac i ima nevjerojatne kvalitete koje će se pokazati na licu mjesta.

Ukratko, bit će to razgovor o vječnim enigmama stvaralaštva i drugom i drugačijem.

Dođite malo ranije i čekajte u redu ako ga vidite.
Ako reda nema, slobodno prijeđite preko toga.
Ne morate se izuvat.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.