• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SIJEČANJ 2021.
PUSČPSN
123
457810
111314151617
181920212324
2527283031
       

ProgramSUBOTA 12.12.2020. • VRATA 18:30 • POČETAK 19:00

KINO CIRKUS: CIRKUS NA MARGINI

EVEN WHEN I FALL


upad: 0 KNU sklopu programa Kino Cirkus prikazujemo međunarodno nagrađivani dokumentarni film "Even When I Fall" engleskih redateljica Sky Neal i Kate McLarnon.

Tinejdžerice Sheetal i Saraswoti upoznale su se u utočištu u Katmanduu, gdje su dovedene iz indijskog cirkusa kojem su bile prodane kao djeca. Sheetal i Saraswoti preživjele su trgovinu djecom, ali kakva je budućnost ovih mladih žena koje se vraćaju kući u Nepal, u dom kojeg se jedva sjećaju? "Even When I Fall"  više od 6 godina prati život Sheetal i Saraswoti - od ponovnog prihvaćanja očaravajućih cirkuskih vještina kojima vladaju do pokretanja prvog i jedinog suvremenog nepalskog cirkusa. Zajedno s još 11 preživjelih mladih žena, osnivaju Circus Kathmandu, osiguravajući sebi sredstva za život i istovremeno radeći na obrazovanju i pomicanju stigme sa žrtvama trgovanja ljudima. Ovaj intimni, prelijepi film koristi vizualnu snagu cirkusa da pruži jedinstvenu perspektivu složenog svijeta trgovine ženama.

"Gripping, occasionally dreamlike and unexpectedly uplifting"– The Times
"The most feel good film of the week"– Financial Times
"Sensitive, intimate, graceful"– Total Film
"Visually arresting"– Little White Lies
"Beautifully shot" – The Irish Times

Ovo je ujedno i posljednji ovogodišnji javni program Cirkorame, ulaz na projekciju je besplatan uz obaveznu registraciju putem Entria, a film se prikazuje s engleskim podnaslovima.

Filmska projekcija "EvenWhen I Fall" dio je projekta "Cirkus na margini" nositelja ROOM 100 i partnerskih organizacija Cirkus Kolektiv, Festival mediteranskog filma Split, Udruge za promicanje kulture i umjetnost Dobre Dobričević, Udruge za kulturu i umjetnost Punktum i udruge Cirkorama. Program se provodi kroz platformu Clubture network.

Donatori programa i razmjene i suradnje su: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.
Rad kolektiva ROOM 100 podržala je Zaklada Kultura nova.

Program organizira Cirkorama u suradnji s ROOM 100 i klubom Močvara, a sufinanciran je sredstvima Zaklade kultura nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.