• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SVIBANJ 2021.
PUSČPSN
2528
31      

ProgramNEDJELJA 27.09.2020. • VRATA 16:00 • POČETAK 17:00

JEDINSTVENA VRTNA ZABAVA

JONATHAN (Rijeka)


upad: 0 KNVAŽNO!
Zbog epidemioloških mjera, molimo da putem formulara na webu Pogona Jedinstvo javite dolazite li na program. Hvala!

Na ovogodišnjem izdanju druženja i koncerata u dvorištu Pogona Jedinstvo svirat će The Marshmallow Notebooks i Jonathan.

JONATHAN (Rijeka)
Web: Facebook

Osnovani 2011. godine u Rijeci, Jonathan čini pet prijatelja s različitim glazbenim pozadinama. Instant kemija i lakoća stvaranja potpuno novog zvuka pokrenule su Jonathan u novom smjeru, a samo ime odlika je raznih osobnosti i karaktera koji ih je spojio u jednom projektu. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.
Od tada je ovih pet iskusnih glazbenika u misiji micanja glazbenih i jezičnih barijera. Nastupni EP Jonathan u prvi plan je gurnuo singl "Maggie" koji je objavljen 2013. godine. Pjesma je odmah postala hit, a iako je, kao i ostatak materijala, otpjevana na engleskom zasigurno spada u jednu od najboljih rock pjesama ovog podneblja objavljenih u zadnjih nekoliko godina.
Hvalospjevi kritičara o samom singlu, nastavili su se i na objavu debitantskog albuma "Bliss" koji je objavljen u svibnju 2014. godine. Nakon uspjeha debitantskog albuma 2015. godine Jonathan izbacuju EP "Getting closer is keeping us apart", nakon čega je uslijedio rasprodani solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu.
Da kvaliteta i konstantan rad donose rezultate, govori i činjenica da je 2015. godina bila označena mini turnejom s Editorsima. Na sam poziv velikana indie rocka Jonathan su zasvirali kao predgrupa na dijelu europske turneje.
Početkom svibnja 2016. bend je u eter pustio singl "Heaven" kao najavu novog izdanja, konceptualnog albuma od dva dijela, naziva "To Love Or To Hold". Prvi dio "To Love" je izašao početkom 2017. a drugi dio "To Hold" se očekuje krajem ove godine. Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu. Uz nastupe na na Waves Festivalu u Beču I Bratislavi, u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza, kao i na slovenskom izdanju Flow Festivala Jonathan polagano grade međunarodnu fan bazu.

Prije samih koncerata pripremimo Kulturpunktov kviz za kulturne geekove i geekice u dvorištu, a za ljubitelje umjetnosti program Prostor / vrijeme / zvuk u sklopu Participativne Pogonove sezone, performance u prostoru velike dvorane Jedinstvo.

Naš vrt je vaš vrt - vidimo se na odgovornom i veselom druženju!

Program se izvodi u sklopu projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Klub Močvara nije organizator koncerta. Za dodatne upite javite se na pogon@pogon.hr.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.