• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2020.
PUSČPSN
3
7
14
29    
       

ProgramNEDJELJA 27.09.2020. • VRATA 16:00 • POČETAK 17:00

JEDINSTVENA VRTNA ZABAVA

Mjesto događanja: Dvorište Pogona Jedinstvo

JONATHAN (Rijeka), THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS (Zagreb)


upad: 0 KNVAŽNO!
Zbog epidemioloških mjera, molimo da putem formulara na webu Pogona Jedinstvo javite dolazite li na program. Hvala!

Na ovogodišnjem izdanju druženja i koncerata u dvorištu Pogona Jedinstvo svirat će The Marshmallow Notebooks i Jonathan.

JONATHAN (Rijeka)
Web: Facebook

Osnovani 2011. godine u Rijeci, Jonathan čini pet prijatelja s različitim glazbenim pozadinama. Instant kemija i lakoća stvaranja potpuno novog zvuka pokrenule su Jonathan u novom smjeru, a samo ime odlika je raznih osobnosti i karaktera koji ih je spojio u jednom projektu. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.
Od tada je ovih pet iskusnih glazbenika u misiji micanja glazbenih i jezičnih barijera. Nastupni EP Jonathan u prvi plan je gurnuo singl "Maggie" koji je objavljen 2013. godine. Pjesma je odmah postala hit, a iako je, kao i ostatak materijala, otpjevana na engleskom zasigurno spada u jednu od najboljih rock pjesama ovog podneblja objavljenih u zadnjih nekoliko godina.
Hvalospjevi kritičara o samom singlu, nastavili su se i na objavu debitantskog albuma "Bliss" koji je objavljen u svibnju 2014. godine. Nakon uspjeha debitantskog albuma 2015. godine Jonathan izbacuju EP "Getting closer is keeping us apart", nakon čega je uslijedio rasprodani solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu.
Da kvaliteta i konstantan rad donose rezultate, govori i činjenica da je 2015. godina bila označena mini turnejom s Editorsima. Na sam poziv velikana indie rocka Jonathan su zasvirali kao predgrupa na dijelu europske turneje.
Početkom svibnja 2016. bend je u eter pustio singl "Heaven" kao najavu novog izdanja, konceptualnog albuma od dva dijela, naziva "To Love Or To Hold". Prvi dio "To Love" je izašao početkom 2017. a drugi dio "To Hold" se očekuje krajem ove godine. Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu. Uz nastupe na na Waves Festivalu u Beču I Bratislavi, u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza, kao i na slovenskom izdanju Flow Festivala Jonathan polagano grade međunarodnu fan bazu.

THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS (Krapina)
Web: Facebook

The Marshmallow Notebooks će u dvorištu Jedinstva najaviti izlazak dugoočekivanog "Destruction LP"-a s kojeg je skinuto već nekoliko najavnih singlova. U live postavi benda koji je svoju koncertnu premijeru doživio na prošlogodišnjem Tabor Film Festivalu su Matija Habijanec (gitara, vokal), Katarina Stamenkovska (violina), Josip Visković (klarinet, synth), Karlo Cmrk (bas) i Antonio Hanžek (bubnjevi).
The Marshmallow Notebooks je projekt krapinskog prakantautora Matije Habijanca koji je pod starim monikerom Marshmallow "objavio" desetak no-fi i lo-fi albuma počevši od pradavne 1997. "Destruction LP" bit će prvi The Marshmallow Notebooks album nakon eponimne ploče iz 2013. (LP, Noisy Night Records) koja je rasprodana, nakon čega je album reizdan u Kanadi (LP, Dirty Old Records, 2016.) s jednom bonus pjesmom. Osim članova trenutne live postave, na nadolazećem albumu sviraju i pjevaju još i Vlado Mlady, Oliver Kovač, Vatroslav Miloš, Hrvoje Nikšić, Ana Franjić, Ivana Starčević i drugi.

Prije samih koncerata pripremimo Kulturpunktov kviz za kulturne geekove i geekice u dvorištu, a za ljubitelje umjetnosti program Prostor / vrijeme / zvuk u sklopu Participativne Pogonove sezone, performance u prostoru velike dvorane Jedinstvo.
Naš vrt je vaš vrt - vidimo se na odgovornom i veselom druženju!

[RASPORED]
17h Kulturpunktov kviz (Dvorište Jedinstva)
18h Javni program performans Prostor / vrijeme / zvuk (Velika dvorana Jedinstva)
19h The Marshmallow Notebooks (Dvorište Jedinstva)
20.15h Jonathan (Dvorište Jedinstva)

Program se izvodi u sklopu projekta "Svi za Pogon - Pogon za sve!" koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

više na facebooku

Slični događaji

ČET 24.09MARKO I DARKO - IZLOŽBA PLAKATA I KONCERT: MARKO I DARKO, ŠTAJNER BEND Više
PON 24.05POST ROCK KONCERT: GOD IS AN ASTRONAUT Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.