• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

VELJAČA 2021.
PUSČPSN
123467
9101112
1516171821
2224
       
       

ProgramUTORAK 23.07.2019. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 80/95 KN

INDIE RAP GIG

EPIC BEARD MEN (SAD), USCE (Sisak)


Upad u pretprodaji: 80 KN. Na dan događanja na blagajni kluba: 95 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite u Dirty Old Shopu, Tratinska 18.

Online ulaznice: Dirty Old ShopEPIC BEARD MEN (SAD)
Web: Facebook, Bandcamp

Apsurdno ime Epic Beard Men prigrlili su kao podsjetnik samima sebi da je misija ovog dvojca potpuno suprotna teškim temama u solo projektima – ovdje se djelovanje "dvojice bradonja" svodi na zabavu, baš kako ističe naziv prvijenca, no ipak ne udaljavajući se previše od prepoznatljivog im potpisa, kako osobnog, tako i politički nabijenog. Od smrtno ozbiljnog do zajedljivog i urnebesno smiješnog, "This Was Supposed To Be Fun" spaja klasičan breakbeat i ritam mašinu s grooveom soula i sub bassa uz gitare, violine, pa i brass sekciju. Nastavak je na njihov prvi EP "Season 1" iz 2018. te prvi singl "War On Christmas" iz 2017., a donosi između ostalih i kolaboracije sa Slugom, inicijalno poznatim po projektu Atmosphere, i Blue Raspberryjem iz proširene Wu-Tang obitelji.

Sage Francis naširoko je smatran jednim od najustrajnijih liričara svoje generacije koji je već kao dvanaestogodišnjak pohodio rap battleove inspiriran radom grupa Run DMC i Public Enemy. Stil gradi na iznimnim igrama riječi kojima stvara živopisne i inspirativne priče često potaknute nagomilanim javnim prezirom i osobnim previranjima. Na sceni primijećen 2001. kada izbacuje pjesmu "Makeshift Patriot" gdje je kritizirao američke medije tijekom terorističkog napada 11. rujna. Povezivanje s punk rock diskografima, kao i gostovanje na pjesmi "Let Them Eat War" benda Bad Religion, donijelo mu je poštovanje glazbenika i fanova rock svijeta. Iznimno cijenjen i prepoznat u krugovima slam poezije, karijeru tešku pet solo albuma začinio je osnivanjem nezavisne hip hop etikete Strange Famous Records na kojoj podupire autore sličnog mindseta.

Aktivist, scenarist i reper s diplomom spoken worda B. Dolan preselivši se 2001. na Rhode Island odmah se povezao s istomišljenikom Sageom Francisom. Upravo za njegovu etiketu izbacuje albume "The Failure" (2008.), "Fallen House, Sunken City" (2010.) i "Kill the Wolf" (2015.). Suosnivač je Knowmore.org posvećenoj povezivanju pojedinaca u ulozi širenja društvene odgovornosti i informacija o korporacijama. Glazbeno je surađivao s izvođačima kao što su Aesop Rock, Scroobius Pip, Dan Le Sac, Buck 65 i naravno, Sage Francis s kojim konačno osniva duo Epic Beard Men.

Zagrebački nastup u Močvari ovog prvoligaškog tandema dvojice majstora originalnih i besprijekorno maštovitih tekstova, ujedno i eksplicitnih političkih glazbenika te autsajdera rap svijeta, jedinstven je događaj ljetne sezone koji obećava nezaboravno iskustvo složeno od zajedničkog rada dvojca, ali i njihovih solo pjesama.

USCE (Sisak)
Koncert će otvoriti Usce iz Siska, pobjednik Red Bull Raplike u Hrvatskoj koja okuplja najbolje freestlye repere u regiji. Pravim imenom Eric Jusic, Usce je član grupe IronWorx. Freestyleom se počeo baviti prije 10 godina.

Klub Močvara nije organizator događaja. Za dodatne upite javite se na dostava.zvuka@gmail.com.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.