• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramPETAK 23.03.2018. • VRATA 23:00 • POČETAK 23:00 • UPAD 60/90 KN

ILLECTRICITY MAIN NIGHT

PHOTAY LIVE (SAD), PIQI MIQI LIVE (SAD), JFK LIVE (Samobor), IKONAL LIVE (Zagreb), TONOTA LIVE (Zagreb), BABILONSKA (Zagreb)


Upad u pretprodaji: 60 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 90 KN

Kupnjom ulaznice za program u Močvari imate besplatan ulaz i na Illectricity After u Sound Factoryu.

Kupi ulaznicu onlineLIVE ACTS @ Močvara (23:00 - 05:00):

PHOTAY LIVE (SAD)
PIQI MIQI LIVE (SAD)
JFK LIVE (Samobor)
IKONAL LIVE (Zagreb)
TONOTA LIVE (Zagreb)
Warm up by BABILONSKA (Zagreb) 

Sound by IGOR LOPEAKS IVANKOVIĆ (Zagreb)
Visuals by ONOXO (Zagreb)
Lights by ANDRIJA SANTRO (Zagreb)

DJS AFTER @ Sound Factory (04:00 - 12:00):

PHOTAY (DJ set, SAD)
ALLEGED WITCHES (Slovenija)
MICROSLAV (Zagreb)
CARNERO (Zagreb)
NIOBE (Nucomer 2018, Zagreb)
 

PHOTAY (SAD)
Web: Soundcloud

Photay je solo projekt Evan Shornsteina iz Woodstocka u SAD-u. Već s devet godina biva upoznat s glazbom Aphex Twina te od tog trena prihvaća glazbu u bilo kom obliku i posvećuje se bubnjanju, turntableismu te napokon i komponiranju. Crpeći inspiraciju iz širokog kruga globalnih utjecaja, prvo se posvećuje zvučnim eksperimentima kroz snimanje mixeva sa svojim gramofonima a kasnije korištenjem digitalnog audio softvera. Nakon za njega iznimno važnog putovanja u Gvineju, rođen je projekt Photay i to kombiniranjem novostečenog znanja o poliritamskim perkusijama s već iznimnim iskustvom u sempliranju i field recordingu. Vješto kombinirajući različite tehnike i izvore zvukova, njegov zvuk je fini balans između analognog i digitalnog, prirodnog i sintetskog, te nije napravljen isključivo za slušanje doma ili samo u klubu, već se u oba konteksta osjeća savršeno ugodno. Njegov specifičan stil i nevjerojatan talent su odmah zapazile face poput Gilles Petersona, Bonoba, Mary Anne Hobbs, SBTRK, Mister Saturday Night i mnogi drugi, a glazba mu je korištena u raznim američkim TV serijama i programima. Njegova glazba priča bezvremenskim jezikom, istovremeno je veoma lepršava i melodična a opet izrazito kompleksna i prekrasno neočekivana… Ganut će vas!

PIQI MIQI (SAD)
Web: Soundcloud

Refresher Magazine kaže "Piqi je funky, zabavan, bezbrižan, prepun seksipila i potpuno izvan svih okvira!". Nakon što je na NYU diplomirao ekonomiju, odbacio je potencijalnu karijeru investicijskog bankara te se preselio u Prag da bi ostvario svoje dječačke glazbene snove. Odmah je počeo raditi na svojoj glazbenoj karijeri, a paralelno je radio kao model za brojne modne editorijale te dobro koristio svoj širok američki osmijeh na brojnim TV reklamama snimanim u Pragu. Otkad se preselio u Europu, pažljivo njeguje svoj specifičan zvuk koji je kombinacija funka, new-wavea, synth-popa i R&B-a sa njegovim soulful glasom, te uspješno reinterpretira zvukove prošlosti kojima daje svoj moderni pečat. Kink magazin ga naziva "…tok čiste energije koji veoma prirodno sebe izražava u svojim pjesmama", no osim odličnog scenskog nastupa njegova glazba nailazi na hvalospjeve, pogotovo njegov debi album "Yesterday Left Last Night", a svaka njegova pjesma ili glazbeni spot su jedinstveni i potpuno njegovi.

CHRISTIAN KROUPA / ALLEGED WITCHES (Slovenija)
Web: Soundcloud

Poznat i kao Christian Kroupa, rodom iz uspavanog gradića Logatec u Sloveniji, još 2008.g. je na jednom drum'n'bass partiju shvatio da je glazba nešto što će ga okupirati i odvesti na još neistražen put. 2013.g. je iznenadio slovensku glazbenu scenu svojim originalnim pristupom mračnoj ambijentalnoj glazbi na Club Marathon Touru u organizaciji Radio Študenta. Od tada konstantno dokazuje svoje glazbeno umijeće i inovativnost i kao sudionik Red Bull Music Academy, nastupima na Sónaru u Barceloni ili EMAF-u u Tokiju. Trenutno radi na eksperimentalnoj, ambijentalnoj glazbi uz držanje na oku house i techno scene, pa su tako njegova izdanja našla put do legendarnog R&S Records, Media Fury ili pak Fabric 90 mixa.

IKONAL (Zagreb)
Web: Soundcloud

Ikonal je glazbeni nusproizvod Nikole Kosa nastao u želji da dostavi plesnu energiju na floor što direktnije i sirovije. Izvodeći tradicionalni elektronski ples za 2 mašine i mixer nastaje posebna kakofonija zvukova koja nerijetko kod ljudi izazove ples ili nevjericu. Iako je sudjelovao u mnogim zanimljivim izdanjima na Return To Disorder, Gooiland Elektro i Medical Records još se s nestrpljenjem očekuje njegov samostalni ep. Član je bRAVE kolektiva s kojim radi na proširenju plesnih izričaja kroz organiziranje plesnih večeri, radionica i synth jamova.

JFK (Samobor)
JFK je projekt trojice frendova iz Samobora koji daju svoj pogled na techno iz perspektive live improvizacije. Više informacija uskoro…

MICROSLAV (Zagreb)
Web: Soundcloud

Elektro entuzijast, ljubitelj hrđavih robota i retro futurizma. U stalnoj potrazi za Animom ispod haube sintisajzera, negdje između mikroprocesora i oscilatora. Glazbu stvara mišem još od doba Amige600. Zadnjih godina skuplja dobrovoljne donacije za liječenje od ovisnosti kupovanja analognih krama. Ako spazite kako tegli nešto nalik namještaju i staroj telefonskoj centrali, osmjehnite se. Davne 2009. bio je finalist illectricity nucomers natječaja, a ovaj put nam u svom DJ setu predstavlja neke od svojih najvećih uspješnica.

NIOBE (Nucomers Night winner, Zagreb)
Web: Mixcloud

Niobe je pobjednik ovogodišnjeg Nucomers Night natječaja, inače student rodom iz Belišća, na zagrebačkoj sceni aktivan je nešto manje od godinu dana. Nastupio je svega petnaestak puta, među ostalom i u klubovima Pločnik (povodom programa Nova Scena) i u Attacku (povodom večeri OBERKUUL + Friends). U klupskoj glazbi najviše ga privlače nepravilni, sinkopirani ritmovi, industrijski i ritualni zvuk te odnos između dubstepa i techna u svim njihovim oblicima.

TONOTA (Zagreb)
Web: Soundcloud

Tonota je producentica iz Zagreba. Glavni projekt joj je Playground Hustle, eksperimentalni hip hop duo s kojim je dijelila pozornicu s Elementalom, Marčelom i Kandžijaom. Njen prvi solo nastup bio je na Corruptu, novom programu u KSET-u, gdje je povezala govor Alana Wattsa s mračnom elektronikom. Također, radila je i live set pozadinske glazbe za predstavu Lutonjica Toporko i devet župančića koja se prikazivala prošle godine na Reflektor festivalu, a posljednji nastup joj je bio na Nucomers Night večeri. Voli glazbu koja miješa žanrove i puna je iznenađenja pa takvu glazbu pokušava i stvarati.

BABILONSKA (HR)
Web: Soundcloud

Obožavateljica svega od čudnovatih jazzera preko hip hop ritmova pa do rifovlja iz najdubljeg grotla pakla, a svime time ima priliku orati na frekvenciji Radio Studenta. Kad to čini Traktorom, najčešće se ore bass numere što zaigranije produkcije iz beats, club ili štalijeovo područja. Tu mjuzu je van kućnog okrilja vrtila prvo s Rollup ekipom, a zatim i na Novoj sceni u Pločniku, CFSN-ovom Nu Years Evilu i Corruptu, a posljednji put kao finalistica Nucomers natječaja. Organizira koncertni program eksperimentalne glazbe ZEZ u KSET-u.

CARNERO (Zagreb)
Web: Soundcloud

Carnero dolazi iz Vodica, 22 su mu godine, a glazbom se ozbiljnije počeo baviti prije dvije godine. Za sve krivi Garden i Barbarellu te festivale kao što su Love international i Dekmantel Selectors. Nastupio je dva puta u Zagrebu, zadnje kao finalist nucomers natječaja te više puta u klubu Kocka u Splitu.

Klub Močvara nije organizator koncerta. Za dodatne upite javite se na illectricity@gmail.com.

više na facebooku

Slični događaji

SRI 11.09ŽIVA MUZIKA: HTRK, IGEN, DJ MORMORSMOR Više