• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

ProgramUTORAK 06.07.2021. • VRATA 17:00 • POČETAK 20:00

FILMSKE VEČERI U MOČVARI

PA PA PANDEMIJA


upad: 0 KNGošće: SUNČICA ANA VELDIĆ (Tisno/Zagreb), NELA GLUHAK (Zagreb), BELA BRAČKO MILEŠEVIĆ (Varaždin/Zagreb)

Moderira: VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ (Split/Zagreb)

Raspored:
20:00 projekcija:
Everything is Fine (Nela Gluhak, 2020)
Bog na kotačima (Bela Bračko Milešević, 2021)
Osoba (Sunčica Ana Veldić, 2020)
20:30 h razgovor

Užasu se najteže smijati, ali kada uspijemo naš grohot najdulje odjekuje. Filmske večeri u Močvari ovoga srpnja donese tri kratka nezavisna filma koja uspijevaju s duhom i humorom priči zlokobnoj atmosferi pandemije.

U filmu ironičnog naziva Everything is Fine (2020) mlada i aktivna Nela Gluhak pokazuje kako izgleda intima koja se većinski konzumira preko ekrana i pritom poseže za artiljerijom gorko-slatkog cinizma. Film je nastao za vrijeme takozvanog prvog lockdowna u sklopu radionice Kućnog filma koju je vodila Daria Blažević, a nedavno je nagrađen na Gledalištu Kinokluba Zagreb.
U filmu Bog na kotačima (2021) još jedne mlade autorice Bela Bračko Milešević humorna je oštrica usmjerena dovitljivim navadama vjernika - u Završju Netretićkom obred svete mise poprima novo ruho kojim se prevladavaju izazovi koje postavlja pandemija. Film je nedavno premijerno prikazan u regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa.
Program zaokružuje ultimativni hrvatski korona film – urnebesna Osoba (2020) skoro mlade Sunčice Ane Veldić u kojem autorica duhovito i okrutno razotkriva novonastale psihološke pojave u vremenu kad je čovjek čovjek tek osoba i potencijalni izvor zaraze.
Nakon projekcije filmova u Močvari ćemo razgovarati s mladim autoricama o film kao terapijskome sredstvu u doba svjetske psihološke krize.

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.