• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

TRAVANJ 2021.
PUSČPSN
24
56
131418
222425
2627282930  
       

ProgramPONEDJELJAK 29.03.2021. • VRATA 19:30 • POČETAK 19:30

FILMSKE VEČERI U MOČVARI

DAJ DITE MATERI!


upad: 0 KN

Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u ponedjeljak, 28.3., u 10 sati putem Entria.*Močvarna terasa otvorena je svakim danom od 17 do 22 h!Gosti: JURE PAVLOVIĆ (Split/Zagreb), DIANA NENADIĆ (Split/Zagreb), HRVOJE PUKŠEC (Zagreb)
Moderira: VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ PENTIĆ (Split/Zagreb)

Filmske večeri u Močvari u ožujku besplatno prikazuju svježeg dobitnika nagrade Oktavijan za najbolji dugometražni igrani film uz gostovanje njegovog autora Jure Pavlovića te ugledne filmske kritičarke Diane Nenadić i predsjednika Hrvatskog društva filmskih kritičara Hrvoja Pukšeca. Nakon što smo u veljači pokušali otkriti kako razgovarati s našom mamom kroz tri kratka filma, sada ćemo se s istom temom suočiti kroz debitantski dugometražni film Mater (2019) mladog Jure Pavlovića koji je za njega već osvojio čitav niz domaćih i međunarodnih nagrada. Najnovija među njima jest od ovo godine potpuno osamostaljena nagrada Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara koje je upravo Pavlovićev debi ocijenilo najboljim igranim filmom dugog metra iz protekle burne 2020. godine.

Priča je to o ženi koja se nakon godina provedenih u Njemačkoj vraća u rodni kraj skrbiti o majci na umoru. Mater i kćer genijalno portretiraju glumačke dive Daria Lorenci-Flatz i Neva Rošić, a redatelj impresionira radikalnim korištenjem bližih i krupnih planova koji su postali njegov zaštitni znak još u kratkometražnom Pikniku (2015) koji mu je priskrbio Europsku filmsku nagradu.

S Jurom Pavlovićem razovarat ćemo o čarima i mraku matrijarhata, a u užarenoj diskusiji pridružit će nam se aktualni predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara Hrvoje Pukšec i njegova prethodnica Diana Nenadić. Nakon razgovora besplatno prikazujemo nagrađenu Mater. Dođite!

Raspored:
19:30 razgovor
20:30 projekcija: Mater (Jure Pavlović, 2019)

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.