• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2020.
PUSČPSN
34567
91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

ProgramSUBOTA 03.11.2018. • VRATA 22:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 50/70 KN

DRAGRAM: FREAKSHOW

VEKTOR (Zagreb), NEONSKI (Zagreb)


Upad u pretprodaji: 50 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 70 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite u Octopus Piercing & Tattoo studiju, Ivana Gundulića 31. HOUSE OF FLAMINGO PREDSTAVLJA:
DRAGRAM: FREAKSHOW

DRAGram, festival drag kulture i umjetnosti u organizaciji queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo, u Zagrebu se održava od 31.10. do 3.11. Peto izdanje pod temom "FreakShow" obogatit će zagrebačku Halloweek ponudu s dva programa inspiriranim s Noći vještica. U kontekstu drag umjetnosti Halloween, i njegove popratne lokalne inačice diljem svijeta, mnoge performerice pamte kao jedno od najranijih osobnih iskustava u dragu. Prva konotacija na spomen ovog blagdana upravo je kostimiranje, odnosno prisvajanje identiteta koji nije urođen ili stečen. Radi toga Halloween stvara prostor da se jednom u godinu dana postane produkt vlastite mašte i slobode.

Vrhunac queer svetkovine smrti i užasa je DRAGram "Freakshow" program, koji će 3.11. u Močvari prezentirati kolaž izvedbi domaćih i inozemnih drag performerica. Od 22:00a HoF rezidenticama Spazam Orgazam, Roxanne, Colindi Evangelisti i Entity pridružuju se manchesterska senzacija Donna Trump i britanski kralj komične groteske Joe Black. Glazbenu potporu nakon izvedbenog dijela pruža DJ tandem Vektor + Neonski.

Joe Black jedan je od renomiranih europskih performera mračnog kabarea a sebe opisuje kao nitkova vodvilja, drag klauna i direktora cirkusa otrovnog jezika. Line-upu se pridružuje po drugi put nakon svog prvog gostovanja 2015. kad je očarao zagrebačku publiku svojim teatralnim i komičnim kabareom. Nastupi Donne Trump, kao što i samo ime sugerira, provokativno koketiraju s društvenim, moralnim i političkim porukama. Naravno, uz znatno veću dozu glamura i campa nego što je to u stanju njen imenjak s političke scene.

"DRAGram Freakshow" potpisuje najružičastija umjetnička kuća House of Flamingo, uz logističku potporu URK Močvara i platforme VoxFeminae. Partneri programa su ACT Printlab te Octopus Piercing & Tattoo studio. Program se realizira uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Ureda za kulturu Grada Zagreba. 

Klub Močvara nije organizator događanja. Za dodatne informacije obratite se na ask.flamingo@gmail.com.

više na facebooku

Slični događaji

PET 23.10BOY HARSHER: BOY HARSHER, HIDE Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.