• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2022.
PUSČPSN
1
13
1417
    
       

ProgramPONEDJELJAK 21.11.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 100/120 KN

DEATH METAL KONCERT

DEMILICH (Finska), KRYPTS (Finska), PORAZIUM (Zagreb)


upad u pretprodaji: 100 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 120 KN

Upad za mlađe od 18 godina je besplatan.Abyssal Booking i Nasty Events u suradnji s klubom Močvara vam s iznimnim zadovoljstvom i još većom srećom predstavljaju još jedno otvaranje vrata pakla uz death metal poslasticu u dane kada budemo gazili posljednje dane jeseni.

DEMILICH (Death metal, Finska)
Web: demilich.band, Facebook, Bandcamp, Spotify

DEMILICH!!! Da, Demilich! Legendarni finski death metalci nam napokon dolaze u goste! Zasluženo su postali jedan od najlegendarnijih bendova koji su iznikli iz finskog death metal undergrounda. U doba kada su Convulse, Demigod i Adramelech stvarali i bili najbolji, momci iz Demilicha svoj obol zlu. I to kakvom! Iako su opskurni u nekoj široj slici, ustvari su jako dobro poznati u death metal undergroundu i vjerojatno ih ne treba predstavljati većini ljubitelja underground death metala. Demilich bi se mogli smatrati jednim od najvažnijih bendova u kodificiranju "disonantnog i tehničkog" stila death metala uz kanadski Gorguts. Čisto eksperimentiranje s ovom glazbom predstavlja napredak žanra koji je rijetko bio jednak drugdje, a glazba je mnogo složenija nego što se na prvi pogled čini.

Bend je osnovan u Kuopiu u Finskoj tijekom 1990. godine, a osnovali su ga pjevač/gitarist Antti Boman, basist Jussi Teräsvirta i bubnjar Mikko Virnes. Demo snimke na kazetama 'Regurgitation Of Blood' i 'The Four Instructive Tales... Of Decomposition' pojavile su se sljedeće godine, nakon čega je gitarist Barathruma Aki Hytönen regrutiran u bend. "Somewhere Inside The Bowels Of Endlessness..." uslijedio je 1992. I onda... u veljači 1993.

Demilich je izdao svoj debitantski album "Nespithe" koji je s vremenom toliko dobro ostario da je malo reći da je odličan. Riječ koju tražimo je klasik. Nijedan normalan čovjek nije sposoban reproducirati učinak slobodnog vokalnog ludila koje je prikazao Antti Boman na jedinom, potpuno jedinstvenom albumu ovih manijaka. U death metalu je ovaj album važan kao u klasici Bethovenova 5. simfonija. Bend se prvotno raspao 1993., ali je ponovno uskrsnuo 2005.-2006. 2010. i sada je aktivan od 2014.

KRYPTS (Death metal, Finska)
Web: kryptsdeath.com, Facebook

Pa tko nam to ponovno dolazi u goste? Došli su nam prije koju godinu u Močvaru sa Jupiterianom, pomeli nas sve i sada se vraćaju nazad na repete! Odličan finski death metal. Složeni zlokobni zvuci devastacije mračne mješavine dooma i mrtvila. Prizivanje zlih svećenika tame iz nepoznatih zemalja, pjevanje u gluho doba noći pod tamnim hladnim mjesecom. Prizivanje duhova predaka u stvarnost. Tama hara svijetom. Vašim životima neće biti spasa, tako da se slobodno pripremite za susret s mrakom. Bit ćete hipnotizirani pod čarolijom atmosferskog death dooma.

PORAZIUM (Death metal, Zagreb)
Web: Facebook

Death metalci iz Zagreba satkani od članova koji su prije toga dali svoj obol u nekolicini zagrebačkih bendova (Usud, Namet, Narednik Lobanja i Vod Smrt, Muka, Stribog..) i ovo im je drugi koncert ikada!
Izbacili su album imena Bigger the care, bigger the hate ove godine i sa zadovoljstvom će nam ga predstaviti!

Klub Močvara nije organizator koncerta. Za dodatne upite javite se na abyssalbookingmetal@gmail.com.

više na facebooku

Slični događaji

SUB 10.12BALKAN ROCK: DJ KNEŽA Više
Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.