• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramSRIJEDA 08.05.2019. • VRATA 17:30 • POČETAK 18:00

CIRKOBALKANA 7

Mjesto događanja: Cirkobalkana šator @ veliko dvorište Močvare/Pogona Jedinstvo
20 GODINA MOČVARE & CIRKOBALKANA 7
1.5. - 20.5.2019.

mochvara.hr/20godina
cirkobalkana.org
 

18:00-19:00 SITOTISAK - tiskanje na odjevne predmete cirkuskih motiva.
Tiska: Nikola Mijatović Bangavi iz Sito(S)tisak ateljea

19:00 SOLANO BARBAL (Španjolska): EPIZENTRO, predstava
Na malom planetu zvanom Chiron, živi vitez u samoći dvorca zaboravljenog u vremenu. U pratnji androida Ypsilona, njegovog prijatelja ili produžetka, putuju kružnim pokretima, rekonstruirajući i time stvarajući fragmente svojih neobičnih života.
EPIZENTRO odaje počast starim odnosima, prijateljstvu, predanosti, ali i našoj najiskrenijoj samoći, i onoj tankoj crti koja razdvaja ludilo od zdravog razuma.
Ovo je multidisciplinarna predstava suvremenog cirkusa u kojoj se sjedinjuje nekoliko disciplina, poput akrobatskog bicikla, plesa, manipulacije predmetima, lutaka i glazbe.
ideja i interpretacija: Alberto Solano Barrera - Solano Barbal
vanjska suradnica za koreografiju: Anne Morin
vanjski suradnik za dramaturgiju: Pau Portabella
izvorna glazba: Mauro Paganini
marionetska manipulacija: Roberto White
izrada marioneta: El Dorado
kostim: Frederiki Rifi, Margo Baucollin
tehničarka svjetla i zvuka: Nikita Val
uprava: La Bonita, SCCL (cooperativa de artistas)
produkcija: Elclimamola
upad: 40 kn
Rezervacija karata na: cirkobalkana@gmail.com.

Umirovljenici, studenti, srednjoškolci, nezaposleni imaju 50% popusta na ulaznice, uz predočenje iskaznice. Obitelji (roditelji+1 ili više djece) imaju pravo na jednu besplatnu kartu. Organizirane grupe, ako žele ostvariti popust, trebaju se javiti na: cirkobalkana@gmail.com.

20:30 TRICYCLE TRAUMA I DB INDOŠ KUĆA EKSTREMNOG MUZIČKOG KAZALIŠTA (Hrvatska): FORMIRANA U POZICIJI, playback performans
Počnimo s tri megafona: formirajmo našu iskonsku poziciju. Megafon broj jedan je mužjak majmuna obuzet bespomoćnim seksualnim bjesnilom dok ga proždire bakterijska infekcija.
Megafon broj dva je ženka majmuna koja ga steže nogama. Megafon broj tri je smrt.
Pretpostavimo da je naša meta neki političar. Na prvom megafonu snimit ćemo njegove najgore izjave, na drugom zvukove iz njegove prisluškivane spavaće sobe. To ćemo potencirati glasom njegove kćeri tinejdžerice. Treći megafon snimit će glasove mržnje. Montirat ćemo tri snimke s vrlo kratkim intervalima i puštati “playback” tom političaru i njegovim biračima.
Jedan od razloga zbog kojeg majmuni ne mogu govoriti je zbog toga što struktura njegovih unutrašnjih grla jednostavno nije oblikovana za formuliranje riječi. Dr. Kurt Unruh von Steinplatz postavlja tezu da je promjena u strukturi unutarnjih grla uzrokovana virusnom bolešću. Ta je bolest mogla imati visoku stopu smrtnosti, ali neke majke majmuna su morale preživjeti da bi rodile wunderkinde.
Izgradite i eksperimentirajte s orgonskim akumulatorom. To je jednostavno kutija bilo kojeg oblika ili veličine obložena željezom. Njegov trik je u malom akumulatoru s izravnom primjenom. To bi svi odvažni mladići i djevojke trebali probati u podzemnoj radionici. Orgonski akumulator se može znatno pojačati korištenjem magnetiziranog željeza koje šalje snažno magnetsko polje kroz tijelo.
Bolest je možda pretrpjela maligniju formu kod mužjaka zbog njihove razvijene i krute mišićne strukture koja je uzrokovala smrt kroz gušenje i frakturu kralješaka. Budući da virus kod mužjaka i ženki taloži seksualnu mahnitost zbog iritacije seksualnih centara u mozgu, mužjaci su impregnirali ženke u njihovim smrtnim grčevima i promjene strukture grla genetski su se prenosile.
I, što da se s tim radi? Nakon što ste napravili ove snimke, što da s njima radite? Formirajte ih na poziciji. Puštajte "playback" njihovoj meti. "Playback" je esencijalna pozicija.
"Formirana u poziciji" je nadahnuta cut-up poezijom i playback eksperimentom Williama S. Burroughsa: Formed In The Stance (cut-up članka u Paris Herald Tribuneu o performansu u MET-u i poliovirusu, New Clues to Cancer Cure, 1959.) i Playback From Eden To Watergate (The Harpers Monthly, 1973.) + Gang of Four Not Great Men
izvode: Lidija Šola, Ivana Pedljo, Jasmin Dasović, Tanja Vrvilo i DB Indoš
dizajn zvuka i svjetla: Jasmin Dasović
gumirana koža: Miljenko Sekulić - Sarma
scenski tehničar: Nebojša Jelačić

više na facebooku