• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramPONEDJELJAK 06.05.2019. • VRATA 16:00 • POČETAK 00:00 • KRAJ 21:30

CIRKOBALKANA 7

Mjesto događanja: cirkobalkana šator @ veliko dvorište Močvare/Pogona Jedinstvo
16:00-18:30 STANJE CIRKUSKE SCENE U HRVATSKOJ I REGIJI; GDJE SMO I ŠTO ŽELIMO, radionica
Krajem 2018. godine objavljena je publikacija "Mapiranje cirkuske i ulične umjetnosti u Jugoistočnoj Europi" u kojoj je prikazano trenutno stanje scene, a s ciljem daljnjeg promišljanja razvoja i suradnji na području suvremene cirkuske i ulične umjetnosti u regiji.
Ovom kratkom radionicom željeli bismo vidjeti koji su to daljnji koraci koje trebamo poduzeti, a koji bi doprinijeli razvoju i jačanju scene. Na koji način poboljšati status cirkuskog umjetnika? Što je potrebno činiti kako bismo ubrzali razvoj scene? Kako se bolje povezati u regiji i učiniti vidljivijim ono što radimo?
Ova radionica namijenjena je umjetnicima i kulturnim djelatnicima iz regije.
radionicu vodi: Irena Boljunčić Gracin

20:00 UN LOUP POUR L’HOMME (Francuska): RARE BIRDS, predstava
Šest akrobata pokušava zadržati stalno, pravo vanbalansno stanje. Sastavljaju svoja tijela, isprepliću svoje ruke i noge, traže čudne oblike i nikada ne prestaju dosezati svoje stanje van balansa tako što se trude, neuspjehom, počevši od nule, pokušavajući dalje pokrenuti i oblike učiniti složenijim, možda čak čudnijim... Koriste prepreke u svoju korist, dok prakticiraju svoje sposobnosti da ih izbjegnu, da odvrate pogled od njih, da ih apsorbiraju. Ukratko, oni ih transformiraju i koriste. Ponavljaju petlje ciklički, ali uvijek na malo drugačiji način. Svaki pokušaj održavanja ravnoteže je iluzoran. Samo stalna transformacija je trajna. Za akrobate predstave "Rare Birds" nije riječ o pronalaženju točke ravnoteže ili stvaranju figura, nego upravo suprotno, radi se uvijek o pokušaju traženja evolucije pokreta i njihovih protagonista. Razvijaju oblike koji se stalno i neočekivano pretvaraju u nešto drugo, izazivajući tako niz reakcija čiji sjaj leži na drugim mjestima osim u spektakularnom. Nakon što je istražio ljudsku borbu i otpor s predstavom "Face Nord", Un Loup pour l'Homme polazi od nove premise da su akrobati sposobni prilagoditi se. Važno je izgubiti osjećaj za gubitak ili pobjedu, nastaviti dalje… na neki način, nastaviti igrati se…

autori i izvođači: Alexandre Fray, Arno Ferrera, Mika Lafforgue, Sergi Pares, Frédéri Vernier, Špela Vodeb
umjetnički pravac: Alexandre Fray
umjetnička koordinacija: Miriam Kooyman
vanjska perspektiva: Floor Van Leeuwen
dramaturgija: Bauke Lievens
dizajn zvuka: Jan Benz & Steffen Lohre
dizajn rasvjete: Florent Blanchon
kostimi: Jennifer Defays
tehnički smjer: Pierre-jean Faggiani Et Laurent Mulowsky
administracija: Caroline Maerten
difuzija: Lou Henry
zahvale: Jan Steen, Jozef Frucek Et Linda Kapetanea / Rootlessroot.
upad: 50 kn
Rezervacija karata na: cirkobalkana@gmail.com.

Umirovljenici, studenti, srednjoškolci, nezaposleni imaju 50% popusta na ulaznice, uz predočenje iskaznice. Obitelji (roditelji+1 ili više djece) imaju pravo na jednu besplatnu kartu. Organizirane grupe, ako žele ostvariti popust, trebaju se javiti na: cirkobalkana@gmail.com. 

više na facebooku