• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramNEDJELJA 05.05.2019. • VRATA 11:30 • POČETAK 12:00

CIRKOBALKANA 7

Mjesto događanja: Cirkobalkana šator @ veliko dvorište Močvare/Pogona Jedinstvo
20 GODINA MOČVARE & CIRKOBALKANA 7
1.5. - 20.5.2019.

mochvara.hr/20godina
cirkobalkana.org
 

12:00-19:00 CHILLIBAR U CIRKUSU, cjelodnevno događanje
ChilliBar, ambientalno glazbena šaraonica, stiže u punom sjaju! Cjelodnevni gathering na Trnjanskom nasipu dolazi kao dokaz da obična nedjelja može biti šarena poput crteža nacrtanog šarenim pastelama. Ovaj put, u ambijentalni glazbeni prostor, unosimo isprobani recept, a to je cirkus koji je namijenjen i za najmlađe. Žongleri, akrobati, zmajari kao i dj-i predstavljaju cjelodnevni ChilliBar koji se preko dana rasteže na nasipu, a navečer se uvlači u cirkuski šator i daje nam onaj završni potpis predivne glazbene slikovnice.
Sviraju: Indra, Kiwi in space, Battis, Chillin' glow, M.i.l.l.e, Sretni Edi, RichMa
Radionice: Žongliranje, Slack line, Zmajarenje, Hula Hop, Svila

12:00 CHEAP BORDELLO PIZZERIA
Cheap Bordello Pizzeria! Vegetarijanko/veganski delight, for da ppl!! Jedina piratska pizzeria na ovim prostorima, još jednom ujedinjena sa CirkoBalkanom, u misiji zadovoljavanja vaših osijetila!!!! Kultura, izvedbene umjetnosti, pizze, comunity vibe, odgovor i kritika! Pozivamo vas da se skupa podružimo i na 5. maj!

17:00 UN LOUP POUR L’HOMME (Francuska): FACE NORD, predstava u okviru suradnje s Francuskim institutom u Zagrebu
Akrobat neprestano pokušava testirati granice svoga tijela, gurnuti ga u beskrajnu borbu čiji su protivnici njegova fiziološka stvarnost, gravitacija, zakoni fizike. Ova borba se gubi unaprijed. Svjestan ili ne, jedini cilj je odgoditi poraz, odgoditi trenutak kada će doba, vrijeme biti razlog njegove moći. Cirkuski umjetnik je apsurdan i tragičan junak, taština njegove borbe daje mu svu svoju ljepotu. Ne može se natjerati da prihvati svoje stanje: "Pobuna je njegova čovječnost.”
Ovo je jedna od rijetkih prilika za vidjeti legendarnu predstavu suvremenog cirkusa koja je promijenila smjer akrobatike u umjetničkom smislu.

autori i akrobate: Frédéric Arsenault, Alexandre Fray, Mika Lafforgue i Sergi Parés
priredio: Pierre Déaux
dramaturgija: Bauke Lievens
dizajn zvuka: Jean-Damien Ratel
dizajn svjetla: Thierry Robert
upad: 50 kn
Rezervacija karata na: cirkobalkana@gmail.com.

Umirovljenici, studenti, srednjoškolci, nezaposleni imaju 50% popusta na ulaznice, uz predočenje iskaznice. Obitelji (roditelji+1 ili više djece) imaju pravo na jednu besplatnu kartu. Organizirane grupe, ako žele ostvariti popust, trebaju se javiti na: cirkobalkana@gmail.com.

19:00 OTVORENO POZORIŠTE/CIRKUSFERA/TRI GROŠA (Srbija): NOT THE RIGHT LEG, predstava
Autobiografski solo performans Danke Sekulović, cirkuske akrobatkinje, koja se krajem 2016. godine suočila sa profesionalnom povredom. Rehabilitacija je bila uspješna i Danka je imala sreću vratiti se na scenu. Predstava opisuje proces oporavka i sve ono što on nosi postavljajući ključno pitanje da li je povrijeđeno izvođačko tijelo i dalje funkcionalno izvođačko tijelo?

Predstava Danke Sekulović, skladatelja i muzičkog izvođača Branka Džinovića i redateljice Ane Popović, pripada i dokumentarističkom i lutkarskom i fizičkom i plesnom i cirkuskom kazalištu i tvrdoglavo se ne miče iz metateatralnog konteksta, dosljedno se držeći autobiografske perspektive. Ovo je predstava koja govori o kršenju ograničenja izvođačke zone komfora, ali i o potencijalima i nagonu tijela za igrom. Ovo je topla, vesela, iskrena predstava za sve generacije.

U realizaciji predstave sudjeluje i Karkatag Kolektiv (scenografija), Slavica Dolašević (art direkcija i fotografija), Senka Radivojević (kostim) i Lana Rakanović (lutke). Predstava je nastala u koprodukciji Cirkusfere, Tri groša i Doma kulture Studentski grad. Predstavu su podržali Magacin u Kraljevića Marka, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Francuski institut i Teatroskop, Cité Internationale des Arts, Prince Claus Fund.
upad: 30 kn
Rezervacija karata na: cirkobalkana@gmail.com.

Umirovljenici, studenti, srednjoškolci, nezaposleni imaju 50% popusta na ulaznice, uz predočenje iskaznice.Obitelji (roditelji+1 ili više djece) imaju pravo na jednu besplatnu kartu. Organizirane grupe, ako žele ostvariti popust, trebaju se javiti na: cirkobalkana@gmail.com.

21:00 CHILLIBAR U CIRKUSU: nastavak programa uz dj set i cirkuske točke

više na facebooku