• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SRPANJ 2020.
PUSČPSN
4
1011
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

ProgramPETAK 03.05.2019. • VRATA 17:45 • POČETAK 18:00

CIRKOBALKANA 7

Mjesto događanja: Cirkobalkana šator @ veliko dvorište Močvare/Pogona Jedinstvo
18:00-19:30 KUĆA EKSTREMNOG MUZIČKOG KAZALIŠTA: ŠAHTOFONI ZA DJECU I MLADE, radionica
Radionica Šahtofonije za djecu i mlade se izvodi na autentičnim instalacijama - Šahtofonima, uz instrukcije za njihovu primjenu kroz ručno izrađene grafičke kolorističke partiture - Šahtofonije. Radi se o papirnatim svitcima koji presavijanjem
otkrivaju tok jednostavnog obojanog algoritma. Crvena, žuta, zelena i plava boja ispunjavaju geometrijske oblike velikih trokuta i njihovih obrnutih slika na linijama notnog crtovlja. Partiture su vokalno instrumentalne, rezovi riječi za zvučne rezove i zvučni rezovi za rezove riječi, brojevi dodira opruga brojevi su rezova u riječi koju se opružno ozvučuje. Šahtofon je muzički stroj čija je tajna u kolektivnom asemblažu okomito nategnutih opruga različitih promjera pričvršćenih u šaht-konstrukciji za prijenos vibracija. Metode i vrste aktivnosti koje se realiziraju uz provedbu projekta obuhvaćaju prezentacijsko/istraživačke aktivnosti u kojoj sudionici "hands on" principom upoznaju koncept rada na proširenom zvuku kao jednom od umjetničkih medija današnjice.

Radionice Šahtofonije za djecu održale su se u Pogonu Jedinstvo, pod naslovom Šahtofonija trnjanski Slap prema pjesmi Dobriše Cesarića i Šahtofonija silbenskog cvrčka prema pjesmi Vladimira Nazora, Ditiramb, u Dubrovniku pod naslovom Dubrovačka kiša, prema primjeru iz srednje-školskog udžbenika Logika, Gaje Petrovića.

18:00-20:00 PERO ZLOBA I TINU NINU KOLEKTIV: TATOO LUTRIJA
Erol Sjajni I Marin Grozni dio su Pero Zloba i Tinu Ninu Kolektiva iz Zagreba, svojom pojavom spremni su se suočiti sa svakom preprekom koja im stane na put, pa se zato nemojte čuditi kada pred sobom ugledate baš njih dvojicu kako šaraju po vama.

20:00 PETROLEJA ŠTULIĆ (Hrvatska): PUSHING BO(UN)D(AR)IES, premijera predstave
Pushing Bo(Un)D(Ar)ies naslov je predstave dvije cirkuske akrobatkinje, Petre Kožljan i Lee Ovčarić. Uvodeći novu nepoznanicu u jednadžbu Vitruvijevog čovjeka, ispituje se prostor, naročito ravnoteža ukidanjem svakodnevnih odnosa spram uobičajenog, a samim time i fizika postojanja, na način koji se otkriva u samoj predstavi. Translacija i kretanje, odnosi dvaju bića ne mogu ostati kao što su bili; jednostavne kretnje više ne postoje, moment sile zadaje nova pravila, iskrivljuje sliku i postavlja pitanja - tko je ovo ili što?

izvode: Lea Ovčarić, Petra Kožljan
autorice: Lea Ovčarić, Petra Kožljan
umjetnička suradnica: Jadranka Žinić Mijatović
glazba: Bruno Motik
dizajn svjetla: Domagoj Šoić
produkcija: Cirkorama
rad na predstavi podržali su: Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade POGON, AKC Medika, Cirkobalkana
upad: 30 kn
Rezervacija karata na: cirkobalkana@gmail.com.

Umirovljenici, studenti, srednjoškolci, nezaposleni imaju 50% popusta na ulaznice, uz predočenje iskaznice. Obitelji (roditelji+1 ili više djece) imaju pravo na jednu besplatnu kartu. Organizirane grupe, ako žele ostvariti popust, trebaju se javiti na: cirkobalkana@gmail.com.

21:30 SKIJAŠ & JETI FEAT. GOS’N FOKA (Srbija), kostimirani muzički performans za uši, nos i oči.
Dečki koji sačinjavaju ovaj hladni trio konačno su izašli iz dubokih dubina umjetničkog podzemlja Beograda i počeli se zavlačiti po regionalnim podzemljima gdje svojom toplom energijom iz hladnih krajeva već neko vrijeme nesebično razgaljuju zapadne okrajke nekad da a nekad ne Balkana, pokorivši Sloveniju, načevši Hrvatsku, postavši preko noći dubinski HIT bend ovih krajeva!!!
hladni dečki: Antun Gverović, Filip Jevtić, Goran Jevtić-Deda

više na facebooku

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.