• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramUTORAK 26.06.2018. • VRATA 21:00 • POČETAK 21:30 • UPAD 25 KN

BEAT CITY & VESELA KORNJAČA PREDSTAVLJAJU OUTMUSIC FESTIVAL!

TOTAL REJECTS (Ruska Federacija), LEO FISHHEAD (Ruska Federacija), PARNEPAR (Zagreb), LJEPILO (Zagreb/Pula)


upad: 25 KNVeliki glazbeni festivali uvijek će biti In, opskurni punk koncerti uvijek će biti Out. I to je sasvim OK, nekog reda mora biti, takve jednadžbe pokreću svijet. A kada se događaj koji je vrlo In i događaj koji je vrlo Out odvijaju u isto vrijeme u istom gradu, udaljeni tek nekoliko kilometara, svijet se počne okretati čak i brže! Željni brzine, odlučili smo upriličiti upravo jednu takvu konstelaciju - dok će na Jarunu poznati pjevač Nick Cave izvoditi svoje popularne žalopojke, u mraku šank prostorije Močvare izredat će se cijela parada nepopularnih izvođača!

TOTAL REJECTS (Ruska Federacija)
Web: totalrejects.bandcamp.com

Perm je 13-ti grad po veličini u Rusiji, smješten na samom rubu Europe, u podnožju Uralskog gorja. U svojoj povijesti iznjedrio je nekoliko znamenitih šahista, balerina, opernih pjevača... i Total Rejects, 13-ti najnepoznatiji punk band na svijetu! Ali neće tako ostati zauvijek - ovi srčani mladići prevalit će 3700 kilometara do Zagreba zbog nastupa na našem festivalu, što će im zasigurno omogućiti uspinjanje za barem nekoliko mjesta na punk ljestvici!

LEO FISHHEAD (Ruska Federacija)
Web: leofishhead.bandcamp.com

Osim gomile budućih fanova u Zagrebu, Total rejects imaju i jednog velikog obožavatelja u Rusiji. To je ovaj riboglavi Leo, tip koji ih toliko voli da mu ne predstavlja nikakav problem provesti tjedne na stražnjem sjedalu kombija kako ne bi propustio nijedan njihov koncert. A voli on i sam zasvirati, pa će, kad je već tu, u svom one-man band nastupu pokazati zašto ga prijatelji zovu ruskim Reverend Beatmanom!

PARNEPAR (Zagreb)
Web: parnepar.bandcamp.com

Godina je 1983. Zagreb je utonuo u sivilo i depresiju. Kvartovi su u mraku zbog redukcija struje, pred dućanima se protežu kilometarski redovi za kavu i deterdžent, a zbog nestašice goriva automobili smiju voziti tek svaki drugi dan, po sistemu par-nepar. Frustrirani takvom situacijom, troje mladih post-punk glazbenika na Hreliću kupuju polovni vremenski stroj i namještaju komande za 2725., godinu u kojoj će u Hrvatskoj konačno zavladati blagostanje. Ali avaj, ubrzo nakon polaska vremenski stroj se kvari i naši junaci izlaze u 2018.! Zagrebom i dalje vlada depresija, no barem struje i benzina ima koliko hoćeš pa bandovi mogu svaki dan imati probe i voziti se okolo u autima. A i post-punk je opet u trendu. "Pa nije ovdje ni tako loše", zaključuju Parnepar pomirljivo, "možda nam se čak posreći da zasviramo na nekom festivalu!"

LJEPILO (Zagreb/Pula)
Web: Bandcamp

Da nije bilo ljepila, ne bi bilo ni punka - to je svima dobro poznato. A da nema punka, članovi grupe Ljepilo ne bi znali što sa sobom i vjerojatno bi sjedili negdje u nekom kutu i udisali isparenja iz ljepljive najlon vrećice. Udisali, udisali... i nakon nekog vremena na taj bi način i sami izmislili punk! Perpetuum ljepilo!

Plakat nam je radila Anamaria Rončević.

više na facebooku

Slični događaji

NED 01.09PUNK KONCERT: CHRONIC ABUSE, DROTPAD Više
ČET 05.09GARAŽNI PUNK ROCK SPEKTAKL: RADIOACTIVITY, BAD SPORTS, NEON LIES, STIDNICE Više
SUB 28.09POST POP SENZACIJA IZ RUSIJE: SHORTPARIS Više
SRI 02.10INDIE POST-PUNK POSLASTICA: BLACK MIDI Više
PET 04.10OLUJA FEST #11 : FURIA, SRD, LEFT TO STARVE, LICHO Više