• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

KOLOVOZ 2019.
PUSČPSN
1234
5678911
1213141518
19212225
26272829 
       

ProgramNEDJELJA 12.05.2019. • VRATA 12:00 • POČETAK 12:00 • KRAJ 18:00

44. MOČVARIN SAJAM PLOČA I STRIPOVA & ZAČARANA MOČVARA: KANTAUTORSKO POPODNE

Mjesto događanja: Močvara & terasa Močvare

DAISY DIVES (Zagreb), CLOUIE (Zagreb), ČUDNOREĐE (Zagreb), ŠEĆEЯ (Varaždin), IVAN ŠKRABE (Jastrebarsko)


upad: 0 KN20 GODINA MOČVARE & CIRKOBALKANA 7
1.5. - 20.5.2019.

mochvara.hr/20godina
cirkobalkana.org
 

Močvarin sajam ploča i stripova je događanje koje već skoro 10 godina uspješno okuplja zaljubljenike u gramofonske ploče i stripove. Sajam je otvoren i za ostale stvari vezane za strip i rock kulturu tako da možete pronaći i neke druge stvari kao što su plakati, knjige, CD-i, DVD-i,... Ideja sajma je potakla iz sjećanja na događaj koji je bio poznat prije 20 i više godina na Cvjetnom trgu u Zagrebu, gdje se svakodnevno održavao kultni neformalni sajam ploča. To je bila svojevrsna scena gdje su ljudi razmjenjivali informacije i gdje su tada mogli doći do nekih rijetkih stvari koje se nisu mogle nabaviti na regularnim distribucijama. S vremenom se pokazalo da su vinili trajna vrijednost, a stripovi i dalje mnogima nezaobilazan dio života, tako da je ovaj sajam još jedno u nizu posebnih Močvarnih utočišta zahtjevnije publike. Prošetajte se nasipom do Močvare, pogledajte što se sve nudi, popričajte s izlagačima, na našoj opremi poslušajte ploče i CD-e koji vas zanimaju, popijte kavu i dobro se provedite.

Uputa za izlagače: Mjesto za izlaganje je besplatno, informacije o prijavi: mochvara@urk.hr.

13:00 ACOUSTIC STAGE
Ovaj proljetni sajam ploča uljepšat će svirke mladih kantautora. Uz istraživanje novih naslova u dobro poznatim nam kutijama, mirisa kartona i vinila, pomiješanih s mirisima procvalih krošanja koji se urušava na nas direktno s nasipa, imat ćemo priliku uživati u glazbi koju će nam izvesti nekoliko zanimljivih autora.

Na akustičnom stageu od 13:00 sati za vas će svirati:

DAISY DIVES (Zagreb)
Mlada kantautorica unazad nekoliko godina samozatajno producira vlastitu glazbu unutar svoja četiri zida, a početkom 2019. godine prvim se nastupima predstavlja široj publici. Pod utjecajem kantautorice Lise Hanningan okreće se pisanju melankoličih pjesama koje izvodi na akustici, a kasnije, inspirirana post punk pokretom, polako formira svoj glazbeni izričaj prepoznatljiv po spoju nježnog vokala i sanjivog zvuka gitare.

CLOUIE (Zagreb)
On je prvi anti-kantautor u Kozmosu. Počeo je stvarati početkom 2016. godine i do sada je odsvirao dosta dobrih koncerata diljem Balkana. Nakon pauze od godinu dana ponovno uzima uzde u ruke i nastavlja se boriti protiv propisanih glazbenih pravila. On je zapravo Ratnik sa sela koji sa skupinom svojih ministara pokušava donijeti tračak sreće na našu tužnu scenu. Nastupa ponekad sam, a ponekad sa svojim ministrima i ne boji se zlih jezika. Pušta selo neka priča. U idućih godinu dana sprema samo vrhunske šale i pošalice na koje niti najtvrđi likovi neće ostati ravnodušni. Njegov rad je podijeljen u tri etape, odnosno sezone u kojima će mijenjati oblik, ali i dušu. Clouiejev slogan pod kojim pegla dalje je vrlo jednostavan: "Samo jako i samo lagano."

ČUDNOREĐE (Zagreb)
Čudnoređe je matični glazbeni projekt songwritera, multiinstrumentalista, uličnog svirača, glazbenog novinara te ljubitelja koncerata i zabave Ognjena Bašića osnovan 2010. koji funkcionira i solistički i kao višečlani bend. U 9 godina djelovanja iza sebe ima preko 200 održanih koncerata, tri snimljena albuma "Dno je sve rjeđe", "Kompakt diskutabilno", "Nizbrdo gore (Sastav raspada)" te dva spota ("YouTube Party" i "Ferragosto"). ČudNoReĐe zvuči kao šansonjer na speedu koji pokušava izvesti cabaret-točku uz pratnju rock benda ili bez njega dok mu na slušalicama u ušima smeta playlista s metalom, pankom, rapom, narodnjacima, reggaeom i popularnim random autoplay hitovima s YouTube-a.

ŠEĆEЯ (Varaždin)
Umjetnica i multi-instrumentalistica Tena Rak svoj solo projekt vodi pod slatkim imenom ŠećeЯ – koje najavljuje upravo ono što se može očekivati od ukusne glazbe koju sama aranžira i izvodi. Okarakterizirana kao post-dance i folktronica, glazba koju stvara nastaje ponekad samo na akustičnoj gitari, a ponekad i na paleti instrumenata u suradnji s glazbenicima diljem regije.
Svoj prvi singl s videospotom pod nazivom "Reci, reci mi" izbacuje krajem 2016. godine, a nakon još dva proljetna singla u 2017. izbacuje album naziva "Varijacije na tugu", snimljen po zagrebačkim kućnim studijima i dovršen u vlastitoj produkciji. U lipnju 2018. dočekuje izlazak EP-a pod nazivom "Izlazi Sunce" snimljenog u skopskom Studio 1060 i izdatog za Balkan Veliki.

IVAN ŠKRABE (Jastrebarsko)
Kantautor iz Jastrebarskog na regionalnoj nezavisnoj glazbenoj sceni prisutan je desetak godina. Početkom 2010. godine na poziv organizatora "Novog Zvuka" svira u Saxu, i od tada broji mnoge nastupe po Hrvatskoj i regiji, kao i brojne suradnje i koncerte s regionalnim glazbenicima. U svibnju 2018. objavljuje prvi studijski album - EP "Dodirom slobode" u izdanju Mast produkcije - kojeg je producirao slovenski glazbenik Dejan Lapanja. Jedan je od aktera dokumentarnog filma "Music Is A Universal Language" te se pojavljuje u "Rezervnoj kulturi", muzičkoj kronici pjesnika i kantautora Miloša Zubca, koji između ostalog piše o Ivanu: Njegov poziv jest od onih s propovjedničkom snagom: "Okupite se ljudi, stigao je čas..." Njegov glas je opojno sugestivan, njegova gitara plemenski mantrična. I prvi put – ovaj pjesnik transcendentog iskustva dopustio je da njegova pjesma bude profesionalno snimateljski tretirana i sačuvana.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

više na facebooku

Slični događaji

UTO 17.09PODRŽI SCENU!: LEGS, TTI-21, VALENTINA Više