• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2017.
PUSČPSN
5
6
19
202223
2730   
       

ProgramPETAK 24.11.2017. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 30 KN

21. ROĐENDAN RADIO STUDENTA

ŠUMOVI PROTIV VALOVA (Zagreb), (THE) LESSER MEN (Zagreb), VEJA (Pazin), SEINE (Varaždin)


upad: 30 KNU sklopu crowdfunding kampanje "Nek se daleko čuje!", s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu novog odašiljača i proslave svog 21. rođendana, Radio Student organizira koncert kojim zahvaljuje svim svojim slušateljima i podržavateljima. Kampanja još uvijek traje, a više možete saznati ili ju podržati na www.radiostudent.hr ili na https://goo.gl/XBphEb.

Na koncertu će nastupiti: Šumovi Protiv Valova, Veja, Seine i The Lesser Men, uz pratnju DJ selektora Radio Studenta.

ŠUMOVI PROTIV VALOVA (Zagreb)
Šumove čine Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Ivan Čadež i Jerko Jurin koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina. Njihova se imena spominju u biografijama zapaženih bendova Kukuriku Street, Tena Novak, Galaxfiftyfour, Vivian Girls, Tobogan, Ask Me About My Invisible Enemies i E-Bow Quartet.

Glazba koju stvaraju u ovom projektu je zvuk mekih, organskih tišina. Odašiljući odmjerene note izrasle iz naslijeđa Labradforda, Morriconea i Clustera, kreiraju polagane prostore ispunjene vezivom tihih odjeka, ambijentalnih šumova i izgubljenih signala radiostanica. U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih s perkusivnim, pulsirajućim, ritmičnim i plesnim strukturama svojstvenim kraut rock glazbi te melodičnim pasažima koji odražavaju estetiku modernijih glazbenih strujanja. Svi ti segmenti ujedinjeni su u slobodnu formu u kojoj se konkretnim glazbenim temama uvijek pristupa na drugačiji i jedinstveni način, stoga nijedan koncert nije isti kao i prethodan.
FB: www.facebook.com/sumoviprotivvalova

(THE) LESSER MEN (Zagreb)
Web: Facebook

Zagrebačka četvorka sačinjena od članova koje ste jamačno zamijetili u bendovima poput Casual Elvis ili Mutual of Omaha. Njeguju nasljeđe nezavisnog rocka devedesetih, a svoju glazbu rado opisuju sintagmom "adult disoriented rock".

Iza njih su ovogodišnji "Bedrooms" (Geenger/Ammonite Records), odličan LP nazvan "Vacation Freeze" (Noisy Night) te u inkarnaciji poznatoj kao (The) Better Girls EP obrada nekolicine kultnih glazbenica (Lisa Germano, PJ Harvey, Kristin Hersh...) ili, njihovim riječima, pojednostavljenih androfeminističkih interpretacija glazbenih klasika.

VEJA (Pazin)
Web: Facebook

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjm istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 50-tak nastupa u Hrvatskoj ali i u susjednim zemljama. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš. Od koncerata koji im nam ostali u pamćenju izdvajaju nastupe na festivalu Ethnoambient u Solinu, TradInEtno festival u Pazinu te FolkHistria festivalu u Kopru. Veja je do sada imala 3 inozemne turneje. U Francuskoj gdje se posebice izdvojio nastup u poznatom jazz klubu u Parizu "New Morning" gdje su bili odlično prihvaćeni od publike i hvaljeni od strane medija. Archeo.s turneja koja je obuhvatila Hrvatsku, Italiju, Albaniju i Grčku. Te zadnja turneja koja ih je odvela do Estonije gdje su nastupili na poznatom Viljandi Folk music festivalu.

Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće koje im daje energije kako bi se u mnoštvu studentskih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu i publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove.

Možda bi se preci članova grupe Veja isprva začudili načinu na koji njihovi potomci danas koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku i gitaru uz bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time i raste, a sve što raste – živi, nadahnjuje i pruža nove prilike za nova stvaralaštva. 

SEINE (Zagreb)
Web: Facebook

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stječe slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vrijeme nije ni znao što je to. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Tako negdje 2009. godine Seine zapravo počinje djelovati u današnjoj formaciji.

Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva "2007-2009", kao presjek radova u tih nekoliko godina. Od tada su odradili nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, a 2013. Seinov "Valcer za kraj" pojavljuje se na prvoj kompilaciji regionalog ''Bistoa na rubu šume''. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi.

Nakon povratka solo karijeri, Seine danas , uz Ivana Ščapeca čine Dimitrij Mekotanović, Lepi Bole.

VIŠE O RADIO STUDENTU & KAMPANJI "NEK SE DALEKO ČUJE":
Indiegogo kampanja
Video kampanje
Članak 
www.radiostudent.hr

Klub Močvara nije organizator koncerta. Za dodatne upite javite se na rs@radiostudent.hr.

Više na Facebooku

Slični događaji

UTO 05.12PSIHODELIČNI STONER DOOM METAL KONCERT: DUEL Više
PON 11.12INVAZIJA PSIHODELIČNIH JAPANACA : SUNDAYS & CYBELE Više
PET 15.12BALKAN ROCK: DJ KNEŽA Više
PET 29.12VRELO ZVUKA PREDSTAVLJA: CINKUŠI Više
SUB 30.12NIRVANA NIGHT: DJ KNEŽA Više