• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

LIPANJ 2018.
PUSČPSN
3
510
14
1924
2528 
       

ProgramSUBOTA 02.09.2017. • VRATA 13:00 • POČETAK 13:00 • UPAD 40/50 KN

2. BEERYARD FESTIVAL

Mjesto događanja: Veliko dvorište Močvare/Jedinstva

DNO (Zagreb), THROATTWISTER (Zagreb), PIČKE VRIŠTE (Zagreb), COJONES (Zagreb)


Upad u pretprodaji: 40 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 50 KN

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Dirty Old Empire, Tratinska 18; Hop In Craft Beer Bar, Dubravkin put 3; All in, Draškovićeva 31; Valhalla beer bar, Radićeva 25; Horvati, Rudolfa Bićanića 12; Caffe bar Iks, Nova cesta 100.Drugo izdanje jednodnevnog festivala koji ove godine spaja 3 nezavisne scene - craft pivovare, street food i glazbu. U dvorištu. :)

Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene; craft pivovare, street food i glazbu, BeerYard festival, u svojem drugom izdanju održat će se 2.9. u velikom dvorištu Močvare, na istoj lokaciji na kojoj je prošle godine započela ova lijepa #DoživiHmelj priča. Potaknuti sjajnim prošlogodišnjim komentarima, kako posjetitelja, tako i pivara, ove godine priča se širi, dolaze strane pivovare i veći broj domaćih, pouzdaniji street food objekti i odlični, široj publici relativno nepoznati, nezavisni bendovi različitih glazbenih žanrova.

Sa zadovoljstvom možemo reći da Hrvatsku i dalje trese craft groznica jer se broj ljubitelja craft piva povećava, a ponuda domaćih craftova je sve obilnija. Ista stvar se srećom događa i u susjednim zemljama, što je samo plus cijelom craft pokretu na ovim prostorima.

Najveća novost ove godine je da vas očekuju gostovanja stranih pivovara. Naglasak je na Španjolskoj od kuda ćemo ugostiti njih četiri, dok je peta pivovara iz Estonije, a svi predstavnici pivovara će osobno prisustvovati festivalu, sudjelovati u panelima i odgovarati na pitanja posjetitelja. 21 domaće pivovare su trenutno potvrdile dolazak što znači da se ove godine očekuje preko 25 craft pivovara na festivalu:

5th element
Bad Brewery
Beckers brewery
Bošnjak
Brlog
Bura brew
Crafters
Dubrovačka pivovara
Garden brewery
Križevačka
LAB
Medvedgrad
Mlinarica
Nova runda
Pivionica
Pulfer
Slawoner
Valens
Varionica
Varoška pivovara
Zmajska pivovara

Od stranih pivovara sudjeluju:
Balate brewery (Španjolska)
Gar Gar brewery (Španjolska)
Laugar brewery (Španjolska)
Marina brewery (Španjolska)
Sori brewing company (Estonija)

I ove godine, uz craft pivovare, će se predstaviti i craft pubovi Craft Room, Hop In Craft Beer Bar i All In koji će, između ostalog, za tu priliku točiti piva koja se prethodno još nisu pila u Hrvatskoj.

Prošle godine na festivalu su bila predstavljena tri edukacijska panela, a s istom praksom nastavlja se i ove godine. U 14:00 će početi panel na temu Španjolska pivska scena gdje će sudjelovati sve gostujuće pivovare iz Španjolske, a moderator će biti Marko Ožegović s pivskog portala Pivarium. U 16:00 kreće panel s glavnom temom crowdfundinga pivovare u kojem će glavnu riječ imati Pyry Hurula, direktor i suvlasnik pivovare Sori brewing koja je 2013 godine prikupila oko 500.000 € pomoću crowdfunding kampanje bazirane na prodaji udjela u poduzeću. Panel će moderirati Domagoj Jakopović – Ribafish. Na zadnjem panelu u 18:00, craft pivari će predstaviti nacrt za osnivanje udruge malih nezavisnih pivovara.

Unatač prošlogodišnjem otkazivanju pojedinih street food objekata, ponudu hrane ove godine planiramo poboljšati s tri street food objekta, koji su potvrdili svoj dolazak:
American bar dollar – Varaždin
Rocket burger – Zagreb
Bistro Franz – Bjelovar

Glazbeni dio festivala čine četiri domaća benda, a svirka počinje od 19:00.
Nastupaju:
DNO (Zagreb)
THROATTWISTER (Zagreb)
PIČKE VRIŠTE (Zagreb)
COJONES (Zagreb)

Klub Močvara nije organizator koncerta. Za dodatne upite javite se organizatoru na m.suvak@gmail.com (Miroslav Šuvak).

Više na Facebooku

Slični događaji

PET 22.06RED HOT CHILI PEPPERS NIGHT: TRIFORCE CREW Više
UTO 26.06BEAT CITY & VESELA KORNJAČA PREDSTAVLJAJU OUTMUSIC FESTIVAL!: TOTAL REJECTS, LEO FISHHEAD, PARNEPAR, LJEPILO Više
ČET 05.07GIG TEŠKE PSIHODELIJE: ECSTATIC VISION Više
PET 06.07LAA PREDSTAVLJA: CIGARETTES AFTER SEX Više
UTO 10.07BEAT CITY & WOLFBAD SQUAD PREDSTAVLJAJU: DIRTY FENCES, SLOMING MOOPS, THE DEGS Više