• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

SRPANJ 2017.
PUSČPSN
34569
111216
1920
24282930
31      

ProgramPETAK 12.05.2017. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 35 KN

18. ROĐENDAN MOČVARE

DECOMPOSING ENTITY (Zagreb), PALE ORIGINS (Zagreb), CRUENTA LACRYMIS (Italija), .UPSET (Zabok), DEFIANT (Požega)


upad: 35 KN18. ROĐENDAN MOČVARE (3.5. - 20.5.2017.)
www.mochvara.hr/18rodjendan
 

VALHALLA FESTIVAL

DECOMPOSING ENTITY (death metal, Zagreb)
Web: Facebook, YouTube

Zagrebački death metal trojac, koji je sredinom 2015. godine objavio dugo očekivani full length prvijenac "So It Begins". Album je izašao za švedski Perennity Records te je dobio niz odličnih kritika i komentara. Iza sebe imaju hrpu odsviranih koncerata i festivala diljem Europe i regije, a imali su priliku nastupati rame uz rame velikim bendovima poput Decapitated, Behemoth, Destruction, Suffocation, Horna, Wizard, Entombed...

PALE ORIGINS (metalcore, Zagreb)
Web: Facebook, YouTube

Bend je nastao sredinom 2014. godine kao plod višegodišnjeg poznanstva i druženja. Svi članovi benda dijele ljubav prema sličnoj glazbi, a kako sami kažu, bilo je samo pitanje vremena kada će ih prijateljstvo potaknuti da se upuste u zajednički projekt, budući da se već otprije znaju kao članovi nekih drugih bendova i projekata. 2015. godine izdali su svoj prvi singl Metamorph, a krajem 2016. i EP Embers, kojega su promovirali na prvom nastupu 2016. godine. Emocija, žestina i posebna atmosfera neizostavni su sastojci njihovog molotovljevog koktela koji samo čeka da bude zapaljen na Valhalla festivalu!

CRUENTA LACRYMIS OFFICIALBAND (symphonic black/death metal, Italija)
Web: Facebook, YouTube

Bend je osnovan 2012. godine s idejom da stvaraju glazbu po uzoru na Cradle Of Filth i Dimmu Borgir. Njihova glazba odlikuje se agresivnim riffovima i melodijama, u začudnom konceptu simfonije i horrora. 2013. godine objavili su EP nazvan "Bloody LaCrymis", a 2015. godine objavili su i svoj prvi studijski album "Sweetness And Blasphemy". Pozornicu su dijelili s bendovima Nightrage, Necrodeath, Frantic Amber i drugima... Ovaj zanimljivi talijanski bend pogledajte premijerno u Hrvatskoj na Valhallala festivalu 2017.!

.UPSET (hardcore, Zabok)
Web: Facebook, YouTube

Hardcore bend iz Zaboka osnovan je 2002. godine kada su krenuli svirati u garaži kako bi potaknuli lokalnu underground scenu. U proteklih 15 godina Upset su snimili dva demo, dva studijska i jedan EP album. Odsvirali su mnoštvo koncerata i dijelili pozornicu s brojnim veličinama, kao što su Madball, Pro-Pain, First Blood, Slapshot... Odlikuju ih moćni hardcore riffovi, tekstualno potkrepljeni kritičkim pristupom svim vrstama socijalne nepravde.

DEFIANT (death black metal, Požega)
Web: Facebook, YouTube

Osnovani su 2005. godine u Požegi te su 2006. godine objavili album prvijenac "The End of Beginning", kojega krasi švedski melodic death metal zvuk. Godine 2012. objavili su album "Era Of Substitution". 2014. Defiant odlučuje okrenuti novu stranicu svojega stvaralaštva ka brutalnijem stilu (okrenuvši se death black metalu ostavljajući iza sebe melodičnu fazu) te nastavlja kao četvorka u stalnoj postavi koja je aktivna i danas. Te iste godine, dečki su se bacili na snimanje novog albuma s novim, mračnijim zvukom. U proljeće 2015. potpisali su ugovor s izdavačkom kućom Miner Records, te su izdali svoj 3. album, "Morbid Spiritual Illness", koji je pokupio vrlo dobre ocjene i kritike raznih portala.

Više na Facebooku

Slični događaji

UTO 25.07LJETNI PUNK ROCK KONCERT: LEFTÖVER CRACK Više
SRI 26.07PURA VIDA FEST VOL. 2: BIRDS IN ROW, MERCY TIES, EAGLEHASLANDED., RADOST-STRADANJE, MALIŠA BAHAT Više
ČET 27.07PURA VIDA FEST VOL. 2: NINE ELEVEN, GERANIÜM, LACK OF SOUL, JADED Više
SUB 12.08LAA PREDSTAVLJA: THE DILLINGER ESCAPE PLAN Više
PET 18.08NIRVANA NIGHT: DJ KNEŽA Više