• A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

PROSINAC 2019.
PUSČPSN
238
910111215
16171822
2324252629
30     

Novosti

03.01.2019. MOČVARA I PRIČA O URK-U

MOČVARA I PRIČA O URK-U

Za početak 2019. godine podsjetit ćemo se još jednom na naš dugogodišnji rad koji je nedavno objedinjen u monografiji "Močvara i priča o URK-u" urednika Kornela Šepera i Ante Perkovića te mnogih drugih suradnika. Ova subkulturna poslastica i obavezna lektira za sve koji drže do svog uličnog kredibiliteta predstavlja 20 godina alternativne kulture na jednom mjestu uz stripove, fotografije, plakate i tekstove preko 200 autora. U ovom savršeno dizajniranom remek-djelu na skoro 500 stranica susreću se kultni bendovi, dizajneri plakata, utjecajni prostori iz prošlosti, lokalna underground scena, zanimljive anegdote s margine i priče o važnim ljudima kojih više nema, a može se saznati i sve o tome kako i zašto smo počeli. I to nije sve - tu je i vinilna singlica s Manceovim neobjavljenim pjesmama! Knjigu je podržala i naša publika u izuzetno uspješnoj crowdfunding kampanji u kojoj je za tisak prikupljeno čak 8.074 $. A kraj godine je knjizi donio i neka zanimljiva priznanja - Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu na natječaju Hrvatska lijepa knjiga za 2018. godinu odabrala je našu knjigu kao jednu od najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga. Također, nominirani smo za nagradu Libar na vajk, što je dovelo i do počasnog mjesta u trezoru za svevremenske knjige u Medulinu. 

"Kao dobar izlazak, samo što poslije ne smrdiš po cigaretama – ovako sam se osjećala nakon šo sam prvo preletjela, a zatim i pomno pročitala gotovo pet centimetara debelu i skoro tri kilograma tešku monografiju o Močvari."
Globus, Lana Bunjevac

"Močvara je odgojila jednu cijelu generaciju mladih ljudi koji su u jednom novom, nesigurnom i surovom razdoblju Zagreb smjestili u internacionalne i suvremene kulturne tokove. O njima nitko nije brinuo, sami su preuzeli posao institucija – centara kulture, muzeja, kazališta i medija, koji su sve više tonuli u močvaru partikularnih interesa političkih oligarhija i mediokritetskih programskih sadržaja. Zato je ova knjiga važna, ona je oružje nezavisne kulture kojim se dodatno podcrtava činjenica da Močvara velikim slovima ostaje upisana u povijest ovog 'mekanog grada'."
Novosti, Davor Konjikušić

"Upravo objavljena knjiga o URK-u i pripadajućem mu klubu među najljepšim je ovogodišnjim izdanjima."
Jutarnji list, Pavica Knezović Belan

Knjiga se može nabaviti po povoljnijoj cijeni od 250 kn u klubu Močvara za vrijeme svakog programa i putem maila. Saznaj više o knjizi i prodajnim mjestima na mochvara.hr/knjiga.

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.