• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2022.
PUSČPSN
1
13
1417
    
       

Novosti

NEVIDLJIVA MOČVARA: HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

NEVIDLJIVA MOČVARA: HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Organiziramo novo upoznavanje! Udruženje za razvoj kulture ''URK'' koje je osnovalo naš klub, organizira već 17. Human Rights Film Festival zaredom. Povodom početka novoga izdanja festivala, odlučili smo organizirati druženje s direktorom HRFF-a i voditeljem zagrebačkog Multimedijalnog instituta Petrom Milatom. Druženje će se održati 6. prosinca u 18 sati, a ako želiš upoznati Petra i postaviti mu sva svoja pitanja o vođenju i organizaciji HRFF-a te čuti iz prve ruke njegova iskustva, javi nam se na nevidljiva@mochvara.hr i vidimo se u klubu!

: 02.12.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: MOČVARNI SAJAM PLOČA I STRIPOVA

NEVIDLJIVA MOČVARA: MOČVARNI SAJAM PLOČA I STRIPOVA

Nevidljiva Močvara organizira još jedno zanimljivo druženje 1. prosinca u 15 sati u sklopu 46. Močvarinog sajma ploča i stripova na kojemu će gosti biti jedni od glavnih aktera toga programa: Davor Varga (Dancing Bear), Danijel Sikora (Geenger Records) i Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije). Močvarin sajam ploča i stripova je događanje koje okuplja zaljubljenike u gramofonske ploče i stripove, a otvoren i za ostale stvari vezane za strip i rock kulturu tako da možete pronaći i stripove, plakate, knjige, CD-e, DVD-e. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, javite se na mail nevidljiva@mochvara.hr.

: 29.11.2019.


HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, održat će se u Zagrebu od 1. do 8. prosinca i u Rijeci od 6. do 8. prosinca. Prikazat će se mnogi od najzapaženijih novih igranih, dokumentarnih i inovativnih filmova među kojima su i novi radovi cijenjenih redatelja i redateljica poput Pedra Coste, Céline Sciamme, Sergeja Loznice, Madsa Bruggera, Patricia Guzmána te filmovi nove generacije svjetskih filmaša poput Pietra Marcella, Olivera Laxea, Shengze Zhu, Ivana Salatića i Ivana Markovića. Glavnina programa prikazivat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac te u Dokukinu KIC, a u Rijeci u Art-kinu Croatia. Iz bogatog popratnog programa HRFF-a posebno se izdvaja Revija malih književnosti u organizaciji književnog kluba Booksa u čijem je ovogodišnjem fokusu književnost Egipta. Ulaz na sve projekcije i programe HRFF-a je slobodan.
Saznaj više na humanrightsfestival.org.

: 26.11.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: TURBINA - TURBO TRIBINA

NEVIDLJIVA MOČVARA: TURBINA - TURBO TRIBINA

Nakon uspješne prve sezone druženja i kratke pauze, "Nevidljiva Močvara" se vraća s pregršt novih tema i gostiju.

"Nevidljiva Močvara" je projekt Močvare kojim se kroz niz neformalnih druženja želi doći korak bliže publici, te s druge strane i njoj dopustiti da zaviri iza kulisa glavnih programa. To je jedinstvena prilika da se iz prve ruke sazna nešto o Močvarinim dugovječnim projektima od osoba koje ih vode, kao i onih koji nisu dio Kluba ali su aktivno uključeni u stvaranje raznih događaja.

Za početak nove etape odlučili smo organizirati nešto stvarno posebno te je tako nastala fuzija između "Nevidljive Močvare" i "Turbine – turbo tribine". "Turbina" inače tematizira pitanja suvremene kulture, civilnog društva te društvenog i kulturnog života u Hrvatskoj na izravan način i uz interakciju s publikom te se stoga savršeno uklopila.

Prvo okupljanje "Nevidljive Močvare", koje će se održati u četvrtak 28. studenog u 19 sati, bit će neformalno druženje s voditeljem "Turbine" Lukom Antićem na kojem možeš saznati više o njezinom programu, budućim tribinama kao i temama koje obrađuje, nakon čega slijedi tribina u 20:30 na temu black metala o kojoj će raspravljati Močvarini starosjedioci Antonio Lacko, Filip Pacak i Mirela Travar, dok je moderator ujedno i voditelj "Turbine" Luka Antić.

Uz to, ima li bolje pripreme za black friday od black metal tribine?

Ako smo te zainteresirali za ovo izdanje "Nevidljive Močvare", kao i uvijek - prijavi se na mail nevidljiva@mochvara.hr, ali požuri jer broj mjesta je ograničen. Ako želiš pak prisustovati na tribini – važno je samo da se pojaviš jer je ulaz besplatan.

Vidimo se! 

: 23.11.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: FILMSKE VEČERI U MOČVARI

NEVIDLJIVA MOČVARA: FILMSKE VEČERI U MOČVARI

Pratiš program Filmskih večeri u Močvari i zanima te tko stoji iza njegove organizacije? Upoznaj voditeljicu Višnju Vukašinović na novom druženju u sklopu našeg projekta Nevidljiva Močvara!

Nevidljiva Močvara je projekt koji je zamišljen kao platforma za upoznavanje ljudi koji stoje iza organizacije brojnih Močvarinih programa, a u sklopu kojega smo se družili s brojnim gostima poput Darka Rundeka, Emira Fulurije i Maria Kovača. Na redu je novo druženje koje će ti omogućiti da upoznaš Višnju, voditeljicu Filmskih večeri i cijenjenu filmsku kritičarku. Javi nam se na nevidljiva@mochvara.hr, pojedi par kokica s nama i Višnjom i saznaj sve o našem filmskom programu!

Ako te zanima tko su "nevidljivi" Močvarini akteri, tko organizira tvoj najdraži program u tvojem najdražem klubu, želiš znati zašto se naši voditelji bave upravo time i kako su do toga došli, te čuti nešto o vještinama koje su potrebne za vođenje programa – checkiraj našu web stranicuFacebook stranicu ili nam se javi na našu e-mail adresu, napiši nam da se želiš uključiti, a mi ćemo te obavještavati o tome kada se događaju sve naše nevidljivomočvarske akcije.

: 19.11.2019.


IZDANJA MOČVARE NA INTERLIBERU!

IZDANJA MOČVARE NA INTERLIBERU!

"Grimizna laguna", knjiga stripova Igora Hofbauera i Jonathana Bousfielda i "Močvara i priča o URK-u", šarolika knjiga na skoro 500 stranica u čijem stvaranju je sudjelovalo preko dvjesto autora dostupne su na Interliberu po pristupačnim cijenama: Grimizna laguna: 51 KN (popust 15 %); Močvara i priča o URK-u: 224 KN (popust 20 %). Izdanja potraži na štandu Rockmarka

: 13.11.2019.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.