• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2021.
PUSČPSN
345
81112
30   
       

Novosti

NEVIDLJIVA MOČVARA: GALERIJA MOČVARA

NEVIDLJIVA MOČVARA: GALERIJA MOČVARA

Iduće druženje Nevidljive Močvare koje imamo na repertoaru bit će u sklopu radionice Galerije Močvara "Marvels and Catastrophes - Plutajući leksikon čuda i katastrofa", a održati će se u subotu 13. prosinca u 17:30. Tom prilikom, gosti će nam biti Lovro Japundžić (voditelj Galerije Močvara) i Lea Vene (kustosica i organizatorica radionice "Marvels and Catastrophes - Plutajući leksikon čuda i katastrofa"). Cilj radionice, koja započinje u petak 12. prosinca, je zajedničko stvaranje Leksikona u stvarnom vremenu koji će komentirati transformacije današnjeg prirodnog/životnog okruženja, protezati će se tijekom 3 dana i bit će na engleskom jeziku. Ukoliko želiš saznati više o samoj radionici, prijašnjim i budućim radovima Galerije Močvara ili samo želiš znati više o našim gostima i njihovoj ulozi u Močvari javi nam se na mail nevidljiva@mochvara.hr.

: 07.12.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

NEVIDLJIVA MOČVARA: HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Organiziramo novo upoznavanje! Udruženje za razvoj kulture ''URK'' koje je osnovalo naš klub, organizira već 17. Human Rights Film Festival zaredom. Povodom početka novoga izdanja festivala, odlučili smo organizirati druženje s direktorom HRFF-a i voditeljem zagrebačkog Multimedijalnog instituta Petrom Milatom. Druženje će se održati 6. prosinca u 18 sati, a ako želiš upoznati Petra i postaviti mu sva svoja pitanja o vođenju i organizaciji HRFF-a te čuti iz prve ruke njegova iskustva, javi nam se na nevidljiva@mochvara.hr i vidimo se u klubu!

: 02.12.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: MOČVARNI SAJAM PLOČA I STRIPOVA

NEVIDLJIVA MOČVARA: MOČVARNI SAJAM PLOČA I STRIPOVA

Nevidljiva Močvara organizira još jedno zanimljivo druženje 1. prosinca u 15 sati u sklopu 46. Močvarinog sajma ploča i stripova na kojemu će gosti biti jedni od glavnih aktera toga programa: Davor Varga (Dancing Bear), Danijel Sikora (Geenger Records) i Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije). Močvarin sajam ploča i stripova je događanje koje okuplja zaljubljenike u gramofonske ploče i stripove, a otvoren i za ostale stvari vezane za strip i rock kulturu tako da možete pronaći i stripove, plakate, knjige, CD-e, DVD-e. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, javite se na mail nevidljiva@mochvara.hr.

: 29.11.2019.


HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, održat će se u Zagrebu od 1. do 8. prosinca i u Rijeci od 6. do 8. prosinca. Prikazat će se mnogi od najzapaženijih novih igranih, dokumentarnih i inovativnih filmova među kojima su i novi radovi cijenjenih redatelja i redateljica poput Pedra Coste, Céline Sciamme, Sergeja Loznice, Madsa Bruggera, Patricia Guzmána te filmovi nove generacije svjetskih filmaša poput Pietra Marcella, Olivera Laxea, Shengze Zhu, Ivana Salatića i Ivana Markovića. Glavnina programa prikazivat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac te u Dokukinu KIC, a u Rijeci u Art-kinu Croatia. Iz bogatog popratnog programa HRFF-a posebno se izdvaja Revija malih književnosti u organizaciji književnog kluba Booksa u čijem je ovogodišnjem fokusu književnost Egipta. Ulaz na sve projekcije i programe HRFF-a je slobodan.
Saznaj više na humanrightsfestival.org.

: 26.11.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: TURBINA - TURBO TRIBINA

NEVIDLJIVA MOČVARA: TURBINA - TURBO TRIBINA

Nakon uspješne prve sezone druženja i kratke pauze, "Nevidljiva Močvara" se vraća s pregršt novih tema i gostiju.

"Nevidljiva Močvara" je projekt Močvare kojim se kroz niz neformalnih druženja želi doći korak bliže publici, te s druge strane i njoj dopustiti da zaviri iza kulisa glavnih programa. To je jedinstvena prilika da se iz prve ruke sazna nešto o Močvarinim dugovječnim projektima od osoba koje ih vode, kao i onih koji nisu dio Kluba ali su aktivno uključeni u stvaranje raznih događaja.

Za početak nove etape odlučili smo organizirati nešto stvarno posebno te je tako nastala fuzija između "Nevidljive Močvare" i "Turbine – turbo tribine". "Turbina" inače tematizira pitanja suvremene kulture, civilnog društva te društvenog i kulturnog života u Hrvatskoj na izravan način i uz interakciju s publikom te se stoga savršeno uklopila.

Prvo okupljanje "Nevidljive Močvare", koje će se održati u četvrtak 28. studenog u 19 sati, bit će neformalno druženje s voditeljem "Turbine" Lukom Antićem na kojem možeš saznati više o njezinom programu, budućim tribinama kao i temama koje obrađuje, nakon čega slijedi tribina u 20:30 na temu black metala o kojoj će raspravljati Močvarini starosjedioci Antonio Lacko, Filip Pacak i Mirela Travar, dok je moderator ujedno i voditelj "Turbine" Luka Antić.

Uz to, ima li bolje pripreme za black friday od black metal tribine?

Ako smo te zainteresirali za ovo izdanje "Nevidljive Močvare", kao i uvijek - prijavi se na mail nevidljiva@mochvara.hr, ali požuri jer broj mjesta je ograničen. Ako želiš pak prisustovati na tribini – važno je samo da se pojaviš jer je ulaz besplatan.

Vidimo se! 

: 23.11.2019.


NEVIDLJIVA MOČVARA: FILMSKE VEČERI U MOČVARI

NEVIDLJIVA MOČVARA: FILMSKE VEČERI U MOČVARI

Pratiš program Filmskih večeri u Močvari i zanima te tko stoji iza njegove organizacije? Upoznaj voditeljicu Višnju Vukašinović na novom druženju u sklopu našeg projekta Nevidljiva Močvara!

Nevidljiva Močvara je projekt koji je zamišljen kao platforma za upoznavanje ljudi koji stoje iza organizacije brojnih Močvarinih programa, a u sklopu kojega smo se družili s brojnim gostima poput Darka Rundeka, Emira Fulurije i Maria Kovača. Na redu je novo druženje koje će ti omogućiti da upoznaš Višnju, voditeljicu Filmskih večeri i cijenjenu filmsku kritičarku. Javi nam se na nevidljiva@mochvara.hr, pojedi par kokica s nama i Višnjom i saznaj sve o našem filmskom programu!

Ako te zanima tko su "nevidljivi" Močvarini akteri, tko organizira tvoj najdraži program u tvojem najdražem klubu, želiš znati zašto se naši voditelji bave upravo time i kako su do toga došli, te čuti nešto o vještinama koje su potrebne za vođenje programa – checkiraj našu web stranicuFacebook stranicu ili nam se javi na našu e-mail adresu, napiši nam da se želiš uključiti, a mi ćemo te obavještavati o tome kada se događaju sve naše nevidljivomočvarske akcije.

: 19.11.2019.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.