• A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A
 • A

Kalendar

KOLOVOZ 2022.
PUSČPSN
24567
911121314
1516181921
242528
2930    
       

Novosti

CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE "TEKST U GLAZBI"

CIKLUS RADIONICA ZA KANTAUTORE

U okviru Začarane Močvare i Močvarne akademije, pozivamo vas na kreativnu radionicu "Tekst u glazbi" za kantautore i one koji to žele postati!

Pod vodstvom Orlana Tusa (Mika Male), polaznici radionice imat će priliku pisati i skladati svoje pjesme, izvesti ih pred ostalim sudionicima te poslušati konstruktivne komentare voditelja radionice i komentirati pjesme ostalih polaznika. Održat će se i predavanje na temu važnosti teksta u glazbi kroz povijest hrvatske i svjetske glazbe, uz naglasak na popularnu glazbu.
Na radionicu su pozvani svi koji su zainteresirani za međuigru riječi i glazbe te koji bi htjeli produbiti spoznaje o njihovoj povezanosti.

Kako se prijaviti?
Napišite nekoliko rečenica o sebi, razlogu zašto ste se prijavili na radionicu i koja su vaša očekivanja od nje te tekst pošaljite na mail: orlantus@gmail.com.
Prijave se zaprimaju do 25.10.
Radionica će se održati u tri termina, 7.11., 14.11. i 21.11. od 16 do 18 h.
Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje.

Radionica se održava u sklopu projekta "Močvarna akademija" kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU. Više o Močvarnoj akademiji saznaj na mochvara.hr/akademija

: 11.10.2021.


SUBVERSIVE FILM FESTIVAL

Bez volontera i volonterki nijedan festival ne bi protekao glatko, pa će tako i 14. izdanje Subversive Film Festivala, koji će se održati od 3. – 10. listopada, ovisiti o vašoj pomoći.

Prijave za volontiranje otvorene su do petka, 1. listopada.

14. Subversive Film Festival nudi vam niz izvrsnih događanja i aktivnosti. Uvjereni smo da ćete u svakom steći vrijedno iskustvo. Volonteri koji ispune svoje obaveze prema SFF-u stječu pravo na:

– Slobodan ulaz na sve filmske projekcije i programe
– Sve festivalske materijale
– Jedan obrok dnevno
– Vrijedno iskustvo upoznavanja i rada s gostima festivala, organizacijskim timom, partnerima i kolegama.
Ako ste zainteresirani za volontiranje na dolazećem SFF-u, trebate poslati svoj CV na mail subversive.volunteers@gmail.com. Vaša glavna koordinatorica je Nina Rašidović i za sva pitanja i dogovore možete se obratiti njoj na gore navedeni mail.

Morate imati više od 17 godina i dobro govoriti engleski. Prije početka vašeg rada potpisuje se ugovor o volontiranju. Vaše dnevno radno vrijeme je maksimalno 6 sati. Trebate biti točni, slijediti upute vaših supervizora i predano obavljati vaše dužnosti do isteka dogovorenog vremena obavljanja istih. Od vas se očekuje odgovornost, točnost i profesionalno ponašanje.
 

: 30.09.2021.


KONCERTI STRANIH BENDOVA PONOVO U MOČVARI!

KONCERTI STRANIH BENDOVA PONOVO U MOČVARI!

U ožujku prošle godine zločesti virus htio je poremetiti rad Močvarnog programa ne računajući na našu neuništivu energiju da održimo program u bilo kakvim uvjetima. Tada smo probili led s online programom i kasnije s programom koji se održavao u klubu ili na terasi kluba, ovisno o tadašnjim mjerama Stožera. U zadnjih godinu i pol dana održali smo preko 70 online događanja i preko 100 koncerata uživo u klubu ili na našoj terasi. Od stranih izvođača iz Slovenije su nas posjetili Chris Eckman, Ana Kravanja & Samo Kutin, Širom i Oholo, ugostili smo njemački kraut rock bend Embryo i francuski psihodelično hipnotički bend An Eagle in your Mind.

Močvarni booking team upalio je warp pogon koji je rezultirao time da smo u svibnju ove godine odradili čak 34 događanja i ne spuštamo gas! Zaprati nas na našoj web stranici i društvenim mrežama i saznaj što sve kuhamo.

U trenutnom warp pogonu trenutno imamo potvrđenih 17 stranih koncerata. Ovog četvrtka dolaze nam francuski avant noiseri Putan Club. U lipnju nam dolaze beogradski indie-rockeri KOIKOI s promocijom novog albuma "Pozivi u stranu" (Moonlee Records), francuski hardcore punk one man bend Octopoulpe i slovenski shoegazeri Haiku Garden. U srpnju nam iz Mađarske dolaze punk jazzeri Trottel i slovenski avant rockeri Svojat. U sklopu programa Vrelo zvuka ugostit ćemo uistinu sjajne strane izvođače. Vraća nam se ciparska grupa Monsieur Doumani koja je prije dvije godine proglašena najboljim svjetskim world music izvođačem od strane uglednog časopisa Songlines. Dolazi nam i Maria Mazzotta, talijanska pjevačica koja je dugo predvodila kultnu grupu Canzoniere Grecanico Salentino, a njen prvi samostalni album lani je na svim world music listama bio među top 10 na svijetu. Treći strani bend u sklopu Vrela zvuka je Çhâñt Élečtrónïqùe, kolektiv glazbenika iz Francuske, Engleske, Portugala, Argentine i Hrvatske koji spaja tradicijsku glazbu s elektronskom. Krajem godine dolazi nam austrijski noiseri BUG, a iduće godine brass metalci Ottone Pesante, brazilski experimental d-beat/noise rock/punk/sludge metalci Deaf Kids i Nordra, solo projekt basiste benda Daughters.

Vanjski organizatori isto ne spavaju. Los Angeles Agency nam dovodi legendarnog Trickya i A Place To Bury Strangers, Hangtime Agency moskovsku tročlanu post punk/new wave atrakciju Human Tetris, Abyssal Booking paket metal bendova Revenge & Misþyrming & Embrace Of Thorns & Ultra Silvam, a Subsonic Events & Distune Promotion post rock velikane God Is An Astronaut.

03.06.2021. PUTAN CLUB (Francuska)
17.06.2021. OCTOPOULPE (Francuska/Meksiko)
18.06.2021. HAIKU GARDEN (Slovenija)
25.06.2021. KOIKOI (Srbija)
23.07.2021. TROTTEL (Mađarska)
24.07.2021. SVOJAT (Slovenija)
27.07.2021. CHANT ELECTRONIQUE (Francuska/Velika Britanija/Portugal/Argentina)
09.08.2021. MARIA MAZZOTTA (Italija)
16.10.2021. TRICKY (Velika Britanija)
24.10.2021. BUG (Austrija)
07.11.2021. MONSIEUR DOUMANI (Cipar)
18.11.2021. HUMAN TETRIS (Rusija)
01.03.2022. OTTONE PESANTE (Italija)
03.03.2021. REVENGE (Kanada) & MISÞYRMING (Island) & EMBRACE OF THRONS (Grčka) & ULTRA SILVAM (Švedska)
24.03.2022. A PLACE TO BURY STRANGERS (SAD)
25.05.2022. GOD IS AN ASTRONAUT (Irska)
27.07.2022. DEAFKIDS (Brazil) & NORDRA (SAD)

More to come! 

: 03.06.2021.


LIVEUROPE

LIVEUROPE

Močvara je ponosni pridruženi član Liveurope-a, platforme koja okuplja 21 kultni europski klub koji zajedno rade na povećanju raznolikosti bogate europske glazbene scene! Više

: 31.03.2021.


NEUMORNA MOČVARA U DOBA PANDEMIJE

NEUMORNA MOČVARA U DOBA PANDEMIJE

Jeste li svjesni činjenice kako vaš omiljeni klub NIJE prestao raditi kulturne programe tijekom čitave protekle pandemijske godine te kako smo, maksimalno poštujući epidemiološke mjere, nastavili biti dnevni boravak i inkubator domaće alternativne scene? Odvojite par minuta vremena i pročitajte o tvrdoglavoj upornosti i bogatstvu ostvarenog programa unatoč nemogućim uvjetima za rad! Više

: 12.03.2021.


MOČVARNA TERASA

MOČVARNA TERASA

Radimo svakim danom od 17 do 22 h, zaleti se na osvježenje! :)


: 04.03.2021.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.