• A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

RUJAN 2020.
PUSČPSN
3
7
14
29    
       

Novosti

ULAZNICE U PRETPRODAJI

ULAZNICE U PRETPRODAJI

Ulaznice u pretprodaji za KID CONGO & THE PINK MONKEY BIRDS (13.12., 60/75 KN), BENEFIT FOR MR. PAJO (15.12., 50 KN), NOVA GODINA - ŠTALA BY MARIO KOVAČ (31.12., 35/49 KN) potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb; Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13. Rezervacije: rezervacije@mochvara.hr.

: 09.12.2013.


11. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

11. HUMAN RIGHTS FILM FESTIVAL

Završetak godine i početak prosinca već niz godina donose pregled najnovijeg angažiranog i autorskog filma. Jedanaesti Human Rights Film Festival (HRFF) održat će se od 08. do 13. prosinca u kinu Europa u Zagrebu te potom od 17. do 21. prosinca u Art-kinu Croatia u Rijeci. Human Rights Film Festival realiziran je u organizaciji Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture "URK", a program u Rijeci dodatno u suradnji s udrugom Filmaktiv.

Filmski program ove godine donosi 30 dokumentarnih i igranih naslova, a festival će otvoriti film o čuvenoj francuskoj umjetnici, Camille Claudel 1915, u režiji Brune Dumonta. Film prati život ove pariške kiparice i to tijekom njena boravka u azilu 1915.

Ovogodišnja tema u fokusu HRFF-a jest EKOLOŠKA KRIZA o čemu progovaraju četiri dokumentarna filma. Dokumentarac Slušaj me! (Shunte Ki Pao!) u režiji Kamara Ahmada Simona donosi priču iz Bangladeša – tamošnje gusto naseljeno i nestabilno obalno područje iz godine u godinu se suočava s velikim poplavama. Švicarski autor Markus Imhoof svojim dokumentarcem Više od meda (More than Honey) donosi pogled na fascinantan svijet pčela i to kroz mala obiteljska pčelarska gospodarstva i industrijske farme. Porazan je podatak da su u posljednjih 15 godina kolonije pčela desetkovane diljem svijeta, a da je 50 do 90% lokalnih pčela nestalo – epidemija se širi i dalje od košnice do košnice diljem planeta. Dokumentarac Čaj ili struja (Le Thé ou l'Electricité) redatelja Jérômea le Mairea donosi epsku priču o implementaciji struje u malom, izoliranom selu usred planinskog masiva Visoki Atlas u Maroku. Njemačko-talijanski dokumentarac Mletački sindrom (Das Venedig Prinzip) Andreasa Pichlera pak progovara o negativnom utjecaju masovnog turizma - a posebno kruzera! - na Veneciju.

Ovogodišnji Human Rights Film Festival donosi i dodatni, uvodni festivalski dan koji će uključiti projekcije i diskusiju, a održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti 7. prosinca te također program nazvan Filozofija danju i noću nakon službenog završetka festivala, 14. i 15. prosinca. Sam festival kao i prijašnjih godina uključuje niz diskusija i predavanja u skladu sa temom u fokusu – ekološkom krizom.

Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan.

http://humanrightsfestival.org
 

: 27.11.2013.


PAJO TREBA POMOĆ

PAJO TREBA POMOĆ

Večeras od 20:00 u galeriji Greta (Ilica 92) održava se humanitarna prodajna izložba "Pajo treba pomoć". Za one koji ne znaju, Dragan Pajić - Pajo je eksperimentalni gitarista iz Zagreba (Cul de Sac, Orkestar za ubrzanu evoluciju). Izložba ostaje otvorena do 24.11. Više Facebook

: 18.11.2013.


MOČVARNI HALLOWEEN PARTY - FOTKE

MOČVARNI HALLOWEEN PARTY - FOTKE

Chekirajte fotke s Močvarnog Halloween partya by Matej Grgić. Bilo je zakon:)


: 02.11.2013.


DANIJEL SIKORA SIX O PRVIM GODINAMA MOČVARE

DANIJEL SIKORA SIX O PRVIM GODINAMA MOČVARE

Razgovor s Danijelom Sikorom Sixom o prvim godinama Močvare, osnivanju labela Moonlee i Geenger Records te stanju u nezavisnom izdavaštvu. Baci oko na kulturpunkt.hr.
: 07.10.2013.


MADBALL, YOUR DEMISE, DEEZ NUTS, NASTY

MADBALL, YOUR DEMISE, DEEZ NUTS, NASTY

Na našu veliku žalost Madball i bendovi Your Demise, Deez Nuts i Nasty ipak neće doći u Zagreb u sklopu ove turneje, ali očekujemo dolazak Madball-a prvom idućom prilikom.

Hvala na razumijevanju,
Močvara

: 03.09.2013.


Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.