• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2022.
PUSČPSN
1
13
1417
    
       

INTERVIEW - WALLDANCEINTERVIEW: WALLDANCE

Objavljeno: 22.10.2020.
Pitanja postavljala: Laura Tandarić
Odgovarao: Vigman i Anto

Za početak nam se možete predstaviti, tko sačinjava Walldance?

Vigman: Walldance je autorski glazbeni sastav iz Zagreba, i kažu da sviramo heavy grunge core. Nakon dugogodišnje pauze i promjene članova Walldance čine: Davor - bubanj; Anto - bas gitara i back vokal; Vigman - gitara i vokal. U ovoj postavi sviramo možda godinu dana, ali smo vrlo produktivni: svirke, studio, nove stvari...

Kako i kada ste odlučili da se želite baviti glazbom?

Vigman: Kad sam bio jako mlad, možda sam bio školarac, vidio sam starog kako na gitari svira, i na lošem engleskom pjeva "House of the rising sun".
Anto: Prvi bend koji mi je dao hrabrost, inspiraciju i spoznaju da bi se i ja mogao time baviti bio je M.O.R.T. i tako, nakon 5, 6 godina što sam pričao da ću jednog dana i ja svirati u nekom bendu, najbolji prijatelj mi je poklonio bass i rekao: "Goni se Zagreb i počni svirat negdje". Tako je i bilo.  Uz to, glavna inspiracija da uzmem (ili dobijem) bass u ruke, je bila Ana-Marija iz Repetitora.

Gdje pronalazite inspiraciju?

Vigman: U trenutnim stanjima emocija, snovima i raznim željama/potrebama.
Anto: U trenutku i slučajnosti. Kada nastane dobar riff iz igre, iz improvizacije, iz ničeg. Sviranje, samo od sebe je inspiracija. 

Jeste li aktivni još u nekim bendovima?

Vigman: Uskoro izlaze moje samostalne autorske stvari, akustična gitara i ja.
Anto: Da. Kako sam valjda svaku živu dušu u Zagrebu ispitao da li zna neki bend kojem treba basist, u relativno kratkom vremenskom periodu sam upao u Walldance, i drugi bend zvan Balkan Funk Experiment. Isto tako neloš bend koji svira u Močvari 20.11. pa dođite i tamo. :)

Kako komentirate trenutnu hrvatsku alternativnu glazbenu scenu? Tko vam je zapeo za uho?

Vigman: Super, ima puno mjesta za sviranje i koncerata. Otrovna Kristina je vrh!
Anto: Jesam već spomenuo M.O.R.T.? Ali šalu na stranu. Hrvatska fakat ima odličnu glazbenu scenu svih mogućih žanrova. Koliko smo samo dobrih svirki i festivala propustili ove godine. :(
Opet moram spomenuti meni jako dragi bend iz susjedne Srbije - Repetitor. Pozdrav Ana-Mariji!  :)

Postojite već 8 godina, koji nastup pamtite kao najbolji?

Vigman: Meni je jako drag nastup u Sax-u, prije 7 godina, zadnji nastup sa starom postavom. S ovom postavom, definitivno, Boogaloo prošle godine!
Anto: Definitivno Boogaloo! Postoji jako dobar razlog za to.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Vigman: S vremena na vrijeme u studio i snimati pjesme, pronaći pravi zvuk. U međuvremenu raditi na novim stvarima i što više svirati uživo.
Anto: Ono što je Vigman rekao. Još malo izbrusiti i snimiti postojeće stvari, kako bi zaokružili cijelu priču s prvim albumom. Uz to, što više nastupati i stvarati novi materijal, koliko to ova izvanredna vremena dopuštaju. 

Koncert će se održati u Močvari 22.10.2020. Više

Pogledaj sve intervjue

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.