• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2022.
PUSČPSN
1
13
1417
    
       

INTERVIEW - PALE ORIGINS



INTERVIEW: PALE ORIGINS

Objavljeno: 14.9.2021.
Pitanja postavljao: Marko Validžić (Volontiram u Močvari)
Odgovarao: Josip Pilipić



Za rijetke koji još ne znaju za vas, možete nam se predstaviti. Tko su Pale Origins i kako je cijela priča počela?
Pale Origins trenutno je četveročlani metal bend, još uvijek tražimo petog, točnije basista. :) Službeno sviramo od 2016. kada je izašao naš prvi EP "Embers" koji smo uspjeli ispromovirati po skoro cijeloj Hrvatskoj i kroz dvije male turneje diljem srednje i jugoistočne Europe. Nakon cijele te priče završili smo i snimili prvi album "Shoganai" koji je izašao prošle godine u travnju, a prethodno smo ga najavili s tri singla i videospota "Tension", "Deathbreather" i "Ghost Unity.

Žanrovski ste vrlo šaroliki: od proga, do deatha preko industriala. Kako bi vi sami sebe opisali i koji izvođači su najviše utjecali na vaš stil?
Svi slušamo raznoliku muziku i imamo različite utjecaje, ali u suštini to je neki moderni metal/metalcore/hardcore. Naravno, ne ograničavamo se kao što si i primijetio. Malo je teško izdvojiti izvođače koji su sve utjecali jer kao što smo rekli to je dosta individualno, ali neki od zajedničkih su Architects, Gojira, In Flames, Periphery, KSE i slični.

Prošle godine izbacili ste album "Shoganai". Krenuo sam gledati koje je značenje te riječi i brzo odustao, pa za ostale poput mene: koje je značenje iza samog naziva albuma?
"Shoganai" je fraza koja dolazi iz japanskog i u nekom slobodnom prijevodu znači – ako je nešto izvan tvoje kontrole, prihvati to kako jest i nastavi dalje. Pošto su sve pjesme na albumu povezane s tom tematikom odlučili smo se onda za taj naziv.

Kako je proteklo snimanje albuma i jeste li zadovoljni kako je prihvaćen od strane publike?
Album smo snimali sami, tako da se to odvijalo dosta "sporo", ali tako nam je i odgovaralo jer volimo uzet vremena da napravimo sve kako smo i zamislili. Reakcije od publike bile su dosta pozitivne, pogotovo na singlove i videospotove. Nažalost, album je izašao u jeku prvog lockdowna i nismo ga uspjeli ispromovirati na način kojeg smo zamislili pa ga dosta ljudi nije još čulo, ali nadamo se to ispraviti budućim koncertima. 

Spremate li nam uskoro novi materijal?
Apsolutno, novi materijal je u fazi snimanja i planiramo ga objaviti čim prije!

Što nam lijepog pripremate za Močvaru, i jeste li nabrijani na svirku?
Sviramo novi album u cijelosti! Naravno da smo nabrijani, ovo nam je prva svirka u Zagrebu nakon dvije godine tako da smo sretni što možemo konačno ispromovirati album kako treba – uživo!

Za kraj, podijelite s nama neku anegdotu s vaše svirke.
Anegdota ima previše haha, pa najbolje da nas zapratite na društvenim mrežama jer tamo ima dosta video materijala da se i uvjerite. :) 

Koncert će se održati u Močvari 17.9.2021. Više

Pogledaj sve intervjue

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.