• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2022.
PUSČPSN
1
13
1417
    
       

INTERVIEW - MIKI SOLUSINTERVIEW: MIKI SOLUS

Objavljeno: 13.10.2020.
Pitanja postavljala: Laura Tandarić
Odgovarao: Miki Solus

Povodom svoje 10. obljetnice ponovno ćeš nastupiti u Močvari baš kao i 2010. uoči događanja/natjecanja "Močvara traži zvijezdu" kada si prvi put stao na stage kao Miki Solus. Koliko se toga od tad promijenilo u tvom glazbenom životu? Tko je Miki nekad, a tko sad?

Nekada nisam razumio pse, a danas ih poznajem u dušu!

Na "Močvara traži zvijezdu" prijavio si se s pjesmom "Mrtva krava". Kao i danas, tvoje pjesme sadrže specifične motive. Gdje najčešće pronalaziš inspiraciju za njih? Koju od njih bi izdvojio kao najreprezentativniju?

Na sprovodima, vjenčanjima, krštenjima i karminama nalazim najviše inspiracije zbog količine emocija koju ti događaji iziskuju. Najreprezentativnija moja pjesma je "Smrt je romantična" jer je bizarna, poučna, emotivna i morbidna.

Kad smo kod tvojih pjesama, koliko ti je teško zapamtiti vlastite tekstove?

Moji tekstovi pamte mene jer moraju znati tko je gazda.

Imaš specifični stil izvođenja koji, uz isključivo glazbeni, na momente dosta podsjeća na teatar i stand-up. Koji glazbenici/performeri su na tebe izvršili najveći utjecaj?

Jerry Oulding i Vanessa von Schutz.  

Kako je tekla suradnja s Lidijom Bačić na pjesmi "Lubenica"? Postoje li još neki glazbenici poput nje s kojima bi rado ostvario takvu neočekivano vanserijsku suradnju?

Suradnja je tekla poput rijeke Vltave u onoj pjesmi sa sata glazbenog odgoja.
Kićo Slabinac ili Zlatko Pejaković.

Radio si glazbu za nezavisni film "Zagrebački ekvinocij". Kako si se našao i snašao u toj priči?

Redatelj Svebor mi je odsvirao violinu na pjesmi "Život je palačinka" pa sam se ja njemu odužio pjesmom za njegov film "Zagrebački Ekvinocij". Snašao sam se vrlo loše, ali sreća da se danas u postprodukciji i najgori glumci mogu prikazati solidnima.

U Močvari ćeš nastupiti 15.10. sa svojim pratećim bendom "Džungla tonaliteta" koji se sastoji od Basa Kitoubojice na basu i Gospodina Koale na bubnjevima. Tko se krije iza tako intrigantnih animalnih imena?

To su neke nove beštije koje sam skupio na svojim izletima u prirodu. Koalu sam našao blizu sela Prhoć kako brsti eukaliptus, a Kitoubojicu sam upecao u moru podno Velikog Brda.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Kupit ću si novi mobitel jer sam stari jutros izgubio u šetnji nasipom. Idućih dana, dok ne nabavim novi mobitel, dostupan sam samo na mail. 

Koncert će se održati u Močvari 13.10.2020. Više

Pogledaj sve intervjue

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.