• A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A
  • A

Kalendar

STUDENI 2022.
PUSČPSN
1
13
1417
    
       

15 DAMIEN JURADO15. ROĐENDAN MOČVARE (6.6. - 9.6.2014.)

PONEDJELJAK 09.06. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 65/80 KN

Lokacija: Močvara

ŽEDNO UHO & ZAČARANA MOČVARA PREDSTAVLJAJU:
DAMIEN JURADO (SAD)
Web: damienjurado.com, Wikipedia, Facebook, Twitter, Last.fm, Discogs, YouTubeSoundCloud, Deezer

Damien Jurado jedan je od važnih, ali ne previše eksponiranih aktera američke nezavisne singer/songwriter scene, koji je svoju karijeru kao i svaki umjetnik, pravi glazbenik krenuo u svojoj sobi sredinom 90-ih, snimajući svoje radove na kazetama koristeći primitivnu opremu. Svirajući i uživajući u sirovoj estetici roots bluesa i folk glazbe iz doba 40-ih i 50-ih, Damien je već na prvom kazetnom izdanju za vlastitu etiketu Casa Recordings do kraja kanalizirao jasno vidljiv talent u izričaju primarnih emocija i pogleda na život kroz dirljivu neobrađeno organsku glazbu i snažnu poeziju.

Svojom karizmom i čistoćom u glazbenom izričaju Damien je vrlo ubrzo u tadašnjoj prijestolnici nezavisnog RnR-a, Seattleu, stekao čitav kult obožavatelja, te ga ubrzo, kao važnog izvođača, prepoznaje kultna izdavačka kuća Sub Pop za koju i izdaje 1997. prvi album Waters Ave S. Drugim albumom Rehearsals for Departure, objavljenim 1999. godine, također za Sub Pop, Damien stječe veliku pozornost na globalnoj singer/songwriter sceni kao izvođač velikog talenta. 

Svoju strast prema Lo-Fi snimanju zvukova i glazbe Damien nastavlja kroz found sound i filed recording uratke, koje i zvanično objavljuje. Jedan od zanimljivih found sound izdanja je Postcards and Audio Letters koje je Damien snimio od zvučnih zapisa pisama/poruka koje je istraživanjem sakupljao sa starih telefonskih sekretarica i starih uređaja za snimanje glasa. Sakupljene materijale je spojio u autentičan zvučni kolaž, obogativši cijelu priču eksperimentima pri snimanju na magnetske trake. 

Do sada je izdao 12 studijskih albuma i pregršt EP-a i singlova koje je objavljivao na nekoliko velikih labela, specijaliziranim za nezavisni RnR: Sub Pop, Secretly Canadian, Burnst Toast.

Zadnji album iz siječnja 2014. Brothers and Sisters of the Eternal Son dobiva odlične kritike diljem svijeta i ulazi na sve važne britanske i američke top liste. 

DENIS KATANEC (Zagreb)
Web: Facebook, Bandcamp 1, Bandcamp 2, Bandcamp 3

Denis Katanec zagrebački je kantautor koji djeluje od 2011. godine. Glavna je pokretačka snaga bendova Felon i Denis Katanec OKanagan LTD. Iza sebe ima album "Jasno, nečujno, a suviše glasno" (Felon), dva eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata "Sveska bijednih I" i "Sveska bijednih II" te novo izdanje u vidu EP-a "Sve moje Laurie" s bendom Denis Katanec OKanagan LTD.

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13.

Za dodatne upite javite se na press@zednouho.org.

Event @ Facebook

Močvara koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice.